Usturoi marinat cu fructe de pădure!

Usturoiul marinat cu coacăze este gustos și crocant. Cu câțiva căței serviți alături de un preparat din carne veți reuși să impresionați chiar și cel mai capricios gurmand.

INGREDIENTE:

-usturoi;

-coacăze negre,

-boabe de coriandru;

-semințe de mărar.

Pentru marinadă:

-1l de apă;

-50 gr de sare;

-50 gr de zahăr;

-1 lingură de acid acetic 70%.

MOD DE PREPARARE:

1.Sterilizați borcanele. Cea mai simplă metodă este să faceți acest lucru în cuptorul cu microunde, dacă borcanele nu sunt mari. Turnați puțină apă în ele și le sterilizați timp de 4-5 minute la putere maximă. Capacele le fierbeți.

2.Pregătiți marinada. Adăugați sare și zahăr în cratița cu apă. Noi am pregătit 2l de marinadă, deci am adăugat câte 100 gr de zahăr și sare.

3.Dați marinada în clocot, opriți flacăra și adăugați acidul acetic. Noi am adăugat 2 linguri.

4.Puneți o cratiță încăpătoare cu apă la foc și o aduceți până la punctul de fierbere. Așezați cățeii de usturoi într-o strecurătoare și îi înmuiați în apa clocotită pentru 5 secunde. Dacă aveți mult usturoi, blanșați usturoiul în mai multe partide.

5.Înmuiați apoi cratița cu usturoi într-un vas cu apă rece, să se răcească, apoi o puneți din nou în apa clocotită. Repetați procedura de 4 ori.

6.După a 4-a blanșare, transferați usturoiul într-un vas, fără să-l treceți prin apă rece.

7.La baza borcanului, adăugați puține coacăze, apoi un vârf de lingură de semințe de mărar, ½ linguriță de semințe de coriandru și usturoi fierbinte. Deasupra, mai adăugați puține fructe.

8.Umpleți borcanele cu marinadă fierbinte până la margini și le închideți etanș.

Usturoiul va fi gata peste 1 lună. Rețeta e simplă, iar rezultatul gustos și aromat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

NOU