Un gospodar a inventat o capcană simplă pentru muște!

Să vedem cum această minunată construcție luptă cu muștele.

Dispozitivul se strânge, iar acest lucru este foarte îmbucurător, deoarece obiectul este necesar în fiecare an. La exterior, seamănă cu un taburet acoperit cu plasă mică.

Carcasa construcției

Principalul element este baza special concepută cu o gaură mică. Asta e tot. Însă ce rezultat!

Iată cum arată baza neobișnuită

Multe persoane deja au realizat o astfel de capcană pentru muște, deci, putem urmări toate etapele asamblării. Să începem:

Capcana montată

1.Realizarea cadrelor din lemn

Materialul, din care puteți realiza o capcană pentru muște

-Folosiți ceea ce găsiți în debara sau în hambar: picioarele unui taburet vechi sau cadrul unei noptiere vechi, bucăți de lambriu sau de cherestea pentru gard. Însă, dacă doriți ca construcția să aibă un aspect mai mult sau mai puțin decent, cumpărați grinzi.

Pregătirea materialului

-Apreciați-vă cu mărimea, cu forma construcției: pătrată sau dreptunghiulară, mare sau mică.

Vă recomandăm să șlefuiți lemnul

-Șlefuiți bine lemnul, aducându-l în stare corespunzătoare.

Caneluri pentru plasă

-În cazul în care ați decis să faceți caneluri pentru instalarea plasei metalice, atunci sarcina devine mai dificilă, deoarece aveți nevoie de un instrument special. Dar vă puteți descurca și fără ele: dacă plasa este metalică, fixați-o cu șuruburi autofiletante.

Acoperiți lemnul cu lac

-Când ați pregătit toate grinzile și ați făcut canelurile, frecați lemnul cu ceară sau prelucrați-l cu impregnant sau lac, astfel se va păstra mai bine.

2.Montarea construcției

Montarea părților laterale ale construcției

-Asamblați părțile laterale ale construcției, fixându-le cu șuruburi autofiletante.

Montarea plasei în caneluri

-Montați plasa în caneluri sau fixați-o cu bandă adezivă dublă.

Iată și primii oaspeți

-Faceți capacul la fel ca părțile laterale.

Baza construcției

-Partea de jos e puțin mai dificil de realizat. Fiind un element unic al capcanei, trebuie să o faceți cu atenție și meticulozitate. Baza are forma unei piramide, deci trebuie să calculați corect marginile și să folosiți, de preferință, o plasă metalică.

Procesul de lucru cu marginile piramidei

-Cu ajutorul unui polizor sau a unei foarfece pentru metal, tăiați plasa și montați-o astfel încât vârful piramidei să fie în interiorul construcției. Fixați toate cele 4 margini de grindă, apoi le fixați între ele.

Prelucrarea marginilor cu material de etanșare

-Neapărat prelucrați toate marginile cu orice material de etanșare. Etanșarea ajută la evitarea clătinării și la izolarea suplimentară a oricăror găuri mici.

Vârful tăiat al piramidei

-După uscare, faceți o gaură în vârful piramidei. Pentru eficacitatea construcției, nu exagerați cu diametrul găurii. Dacă va fi prea mică, muștele nu vor intra în interior, dar dacă va fi prea mare, ele vor zbura afară.

Balamale și cârlige pentru capac

-Instalați capacul și fixatorul, pentru aceasta aveți nevoie de: balamale, zăvor sau magneți de mobilă. Cumpărați modelele care vă plac mai mult și instalați-le după principiul unei ferestre mici de ventilare.

Lipirea garniturii de etanșare

-Etanșați capacul utilizând o garnitură de etanșare din cauciuc sau burete pentru ferestre și uși, asigurând astfel o fixare calitativă a capacului. Deoarece este autoadezivă, procesul nu va fi dificil, pur și simplu lipiț-o în jurul perimetrului interior al capacului sau al construcței propriu-zise.

3.Reguli de utilizare

Capcana adună oaspeți

-Așezați capcana în locul pe care îl considerați dumneavoastră necesar.

-Sub ea, într-un recipient din plastic, puneți orice momeală: puteți cumpăra una specială sau să o pregătiți singuri. După cum arată experiența, muștele adoră bananele amestecate cu zahăr. În plus, acestea nu răspândesc nici un miros urât când putrezesc. Și așteptați oaspeții!

4.Principiul de funcționare

Iată cum muștele rămân pentru totdeauna în capcană

Secretul principal al acestei construcții este forma bazei și transparența. Simțind mirosul momelei, muștele zboară spre capcană și, zburând în sus (plasa transparentă creează iluzia unui spațiu deschis), sunt nevoite să folosească doar gaura mică din vârful piramidei, intrând astfel în interior. Muștele nu mai pot ieși și mor din cauza deshidratării. Datorită acestui principiu de funcționare, capcana mai este numită și capcana uscată.

Nu vă leneviți să realizați o capcană atât de eficientă și veți uita de muște pentru totdeauna!

Mult spor!

NOU