Transformați nasturii obișnuiți într-un accesoriu stilat!

Nasturii plați obișnuiți pot deveni baza unor accesorii cu design complex. Confecționarea lor nu poate fi numită complicată. Ea poate fi deprinsă chiar și de cei care niciodată nu au luat croșeta în mână. Stabilindu-vă scopul, puteți avea un accesoriu nou și stilat peste doar câteva ore.

AVEȚI NEVOIE DE:

-nasturi plați cu 4 orificii;

-fir subțire de croșetat;

-o croșetă cu vârf subțire.

MOD DE LUCRU:

1.Este important ca croșeta să intre liber în orificiile nasturilor, deoarece în timpul croșetării una și aceeași gaură va fi utilizată de câteva ori. Mai întâi treceți firul printr-una dintre găuri, după care aduceți-l la marginea nasturelui.

2.Fixați firul pe marginea nasturelui, croșetând un picioruș mare redus. Apoi treceți-l încă o dată prin aceeași gaură și fixați-l după același principiu.

3.Realizând astfel 4 treceri ale firului prin aceeași gaură și croșetarea a 4 piciorușe mari reduse, veți obține un „evantai” cu marginea îngrijită, cu aspect de lanț. Înainte de a începe lucrul în următorul orificiu, croșetați 2 ochiuri libere.

4.Când veți realiza toate cele 4 „evantaie”, începeți croșetarea la nivelul următorului nasture. În spațiul dintre nasturi croșetați 3 ochiuri libere.

5.În toți nasturii, cu excepția celor marginali, inițial croșetați doar câte 2 „evantaie”.

6.Continuați să adăugați nasturi până când veți atinge lungimea necesară.

7.Croșetați în mod similar cealaltă parte a nasturilor din mijloc.

8.După aceasta delimitați marginile brățării, croșetând piciorușe mari reduse.

Când veți croșeta marginea ultimului nasture, în ultimele 2 „evantaie”, între ochiurile 2 și 3, adunați câte un lanț din 10-15 ochiuri libere, după care reveniți la nasture, lucrând piciorușe mari reduse pe ele.

Astfel veți obține un sistem practic de legare. Continuați îndată croșetarea celeilalte margini a brățării.

Când veți ajunge la nasturele marginal din partea opusă, croșetați un lanț scurt din ochiuri libere (8-10 ochiuri) între ultimele „evantaie”, după care fixați-l și rupeți firul (astfel veți obține un semicerc, în care veți introduce unul dintre lanțurile de fixare de pe celălalt nasture marginal, după care îl veți lega de cel de-al doilea lanț prin înnodare).

Folosind această metodă simplă, puteți să confecționați și alte accesorii, precum centurile, curelele sau aplicații/inserții pentru genți și elemente vestimentare. Dacă nu aveți nasturi de culoarea necesară, puteți să-i vopsiți cu ojele, pe care le aveți la îndemână.

Spor la treabă!

NOU