Super îngrășământul pentru castraveți, care se aplică în timpul înfloririi tufelor — pentru mărirea recoltei!

Astăzi vrem să vă povestim despre un super îngrășământ pentru castraveți, care determină mărirea numărului de inflorescențe și ovare pe tufe și, drept rezultat, creșterea recoltei.

Fertilizarea respectivă se realizează în timpul perioadei de înflorire a tufelor de castraveți și presupune utilizarea acidului boric. Astfel se evită căderea inflorescențelor și se asigură dezvoltarea lor optimă, precum și fortificarea generală a plantelor.

Dacă plantele suferă din cauza carenței de bor, acest lucru se manifestă prin căderea florilor, creșterea vegetativă lentă și distanța mică dintre nodurile de frunze.

AVEȚI NEVOIE DE:

-un bol, pe care nu-l folosiți în scopuri gastronomice;

-o linguriță;

-½ linguriță de acid boric;

-200 ml de apă fierbinte, dar nu clocotită;

-5 litri de apă stătută, la temperatura mediului;

-un recipient dotat cu pulverizator.

MOD DE LUCRU:

1.Turnați 200 ml de apă fierbinte într-un bol. Presărați acidul boric pe suprafața ei, după care amestecați foarte bine până îl veți dizolva complet.

2.Transferați soluția de acid boric într-o găleată, în care ați turnat 5 litri de apă stătută, la temperatura mediului. Amestecați.

3.Turnați soluția obținută în recipientul dotat cu pulverizator. Ea trebuie folosită îndată, adică nu se păstrează pentru utilizări ulterioare.

4.Stropiți tufele de castraveți cu soluția de acid boric, astfel încât să atingeți frunzele, florile și tulpinile lor. Nu este necesar să le stropiți din abundență, ci doar cât să le umeziți: ca să obțineți rezultatul respectiv, țineți pulverizatorul la o distanță de 30-40 cm de tufă.

Trebuie să știți că acidul boric nu se dizolvă în apă rece. Dacă veți proceda astfel, cristalele lui vor rămâne întregi și, ajungând pe frunzele plantelor, le vor provoca arsuri. De aceea, asigurați-vă că l-ați dizolvat complet înainte de utilizare.

Spor la grădinărit!

NOU