Soluția potrivită pentru creșterea recoltei de căpșuni!

Dacă sunteți un grădinar începător și nu cunoașteți încă toate subtilitățile cultivării căpșunilor, rămâneți alături de noi. Astăzi vă vom povesti cum puteți obține o recoltă bogată de căpșuni, evitând invaziile de dăunători și fertilizând tufele de căpșun, fără să utilizați chimicale și alte substanțe nocive.

MULCIREA

Unul dintre aspectele importante pentru obținerea recoltei bogate și sănătoase de căpșuni este mulcirea parcelei de căpșuni (pe lângă aceasta, puteți să cultivați căpșunii pe un pat delimitat cu scânduri și înconjurat de trifoi, care poate fi folosit în calitate de mulci ecologic). Mulciul nu permite dezvoltarea abundentă a buruienilor și hrănește excelent tufele, oferindu-le microelementele necesare.

SUPER SOLUȚIA PENTRU CĂPȘUNI

Soluția pregătită după această rețetă este o sursă excelentă de azot pentru căpșuni. De asemenea, ea combate practic toți dăunătorii căpșunului.

Cei mai agresivi dăunători sunt viermii albi (larvele cărăbușului), care pot distruge complet sistemele radiculare ale tufelor de căpșun. Este suficient să tratați de 2 ori/sezon parcela de căpșuni cu soluție de apă amoniacală, ca să înlăturați complet viermii albi de pe ea (la începutul primăverii și după terminarea perioadei de înflorire).

De asemenea, apa amoniacală este un repelent minunat pentru trombari (gărgărițe, gândaci cu cioc), care mănâncă și distrug bobocii căpșunilor.

Aveți nevoie de:

-apă amoniacală 10%;

-apă stătută;

Mod de lucru:

1.La începutul primăverii, cum numai vor răsări primele frunze ale căpșunilor (înainte de înflorire), dizolvați 40 ml de apă amoniacală într-o găleată cu apă stătută (10 litri). Udați toată parcela de căpșuni cu soluția obținută (pe solul umed).

2.A doua fertilizare trebuie realizată peste aproximativ o săptămână după perioada de înflorire (când florile se transformă în ovare/fructe). De această dată pregătiți soluția din 2-3 linguri de apă amoniacală și 10 litri de apă stătută. Turnați-o la baza plantelor (deasupra rădăcinilor) pe solul umed.

SFAT IMPORTANT

În niciun caz nu fertilizați parcela de căpșuni cu bălegar proaspăt, care reprezintă o sursă de helminți și alți paraziți (pot fi periculoși pentru persoanele, care iubesc să mănânce căpșunile direct de pe tufe, fără spălare). Drept rezultat, veți obține o mare de buruieni și afecțiuni micotice, precum putregaiul cenușiu. Iar rodirea căpșunilor va fi aproape nulă.

Apropo, o dată cu bălegarul puteți să introduceți viermii albi în sol. Ei trăiesc timp de 3-4 ani în pământ, distrugând rădăcinile plantelor.

Spor la grădinărit!

NOU