Soiul de roșii „Banana legs” — foarte aspectuos și roditor!

Știți care sunt roșiile noastre preferate? Probabil ați dedus răspunsul din titlul articolului. Da, este vorba de roșiile galbene și lunguiețe din soiul „Banana legs”!

Aceste soi de tomate este pur și simplu minunat. El se dezvoltă excelent în fiecare an, indiferent de condițiile climatice. Chiar dacă se întâmplă ca vara să fie răcoroasă și ploioasă, tufele soiului respectiv sunt pline de fructe frumoase, gustoase și suculente.

Când sunt verzi, roșiile „Banana legs” au un aspect foarte interesant: coaja lor verde este intersectată de fâșii foarte subțiri și aproape albe. Iar în timpul coacerii ele capătă o nuanță intensă de galben (uneori chiar portocalie), fiind câteodată străbătute de fâșii galbene, care pot prezenta puncte sau pete roz. Astfel aceste roșii sunt mereu aspectuoase!

Tomatele „Banana legs” sunt semideterminate (cu creștere limitată): în solar ele pot crește până la înălțimea de 1.5 metri, iar în aer liber — până la aproximativ 80 cm. Dar rodirea tufelor din grădină este deseori mai mare decât a celor cultivate în seră.

De principiu, tufele acestui soi se conduc pe 2 tulpini. Dar, ca să obțineți o recoltă mai bogată, puteți să le formați și pe 4-5 tulpini (se păstrează 2, 4 sau 5 copili), deoarece partea lor vegetativă este mai puțin reprezentată (comparativ cu alte soiuri de roșii) și ele nu devin prea dese. Datorită acestui fapt, roșiile respective pot fi plantate destul de aproape unele de altele, permițând astfel și economisirea spațiului din grădină.

Greutatea medie a unei roșii este de 50-60 g, dar ele pot ajunge și până la 80-100 g. Având în vedere faptul că tufele rodesc din abundență, ați putea recolta până la 5 kg de roșii de pe una singură.

Roșiile „Banana legs” sunt potrivite atât pentru consumul în stare proaspătă, cât și pentru prepararea diferitor conserve pentru iarnă! Ele au o pulpă fină, suculentă și conțin puține semințe.

Așa arată roșiile „Banana legs” pe secțiune longitudinală și transversală:

Suntem siguri că mulți oameni iubesc aceste roșii la fel ca noi, datorită rodirii lor abundente și frumuseții, pe care o oferă în timpul creșterii și coacerii! Sunt o adevărată descoperire pentru grădinarii pasionați — leguma ideală!

Spor la grădinărit!

NOU