Sirop de mentă pentru iarnă!

Aroma de mentă este greu de confundat. Ea este cea care ne dă senzația de prospețime în zilele fierbinți de vară, ne revigorează și emană un miros divin. Deseori, menta se usucă și se adăugă în ceai. Mai există o modalitate – dulceața de mentă sau, mai degrabă, siropul parfumat, care poate fi adăugat oriunde. Ceaiul negru și verde, mojito și prăjiturile cu mentă vor deveni un adevărat deliciu. Și tot ce aveți de făcut este să vă rezervați puțin timp pentru prepararea acestui sirop.

INGREDIENTE:

-500 gr de frunze de mentă;

-2 kg de zahăr;

-1 lămâie;

-1l de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine menta, alegeți frunzele, selectându-le doar pe cele fără defecte. Însă celelalte frunze și tulpinile nu le aruncați.

2.Turnați apa în cratiță, adăugați zahărul, așteptați până se topește complet și adăugați, în sirop, frunzele defecte și tulpinile.

3.Acoperiți cratița cu capac, aduceți amestecul până la punctul de fierbere, micșorați flacăra și îl fierbeți timp de 5 minute.

4.Luați cratița de la foc și lăsați siropul cu mentă timp de 6 ore. Între timp, frunzele de mentă le dați la frigider, având grijă să nu se usuce.

5.Scoateți frunzele defecte și tulpinile din sirop, le stoarceți bine, treceți siropul prin sită și îl puneți din nou la foc.

6.Adăugați 1 kg de zahăr și îl aduceți până la punctul de fierbere. Tăiați lămâia.

7.Adăugați lămâia, iar peste 5 minute după ce siropul dă în clocot, adăugați și frunzele. Este foarte important ca acestea să fie complet acoperite de lichid.

8.După ce siropul începe să fiarbă, opriți flacăra și îl lăsați pentru cel puțin 6 ore.

9.Scoateți frunzele și le stoarceți foarte bine. Nu le aruncați, sunt perfecte de adăugat în ceai.

10.Strecurați siropul, îl dați în clocot, îl turnați în borcanele sterilizate și le închideți etanș.

După ce siropul se răcește, îl dați la păstrare. Acesta va avea consistența mierii lichide.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

NOU