Salată de vinete conservată în suc de roșii (pentru iarnă) — foarte gustoasă, apetisantă și ușor de preparat!

Este o salată de vinete și ardei grași, conservată în suc de roșii. Încercați să o pregătiți!

INGREDIENTE (pentru 11 borcane de 650 ml):

-2 kg de vinete;

-3 litri de suc de roșii/3 kg de roșii și un pahar de apă;

-1.5 kg de ardei grași;

-2 ardei iuți;

-4 căpățâni de usturoi;

-2 linguri cu vârf de sare;

-un pahar de zahăr;

-2 pahare de ulei rafinat (fără miros);

-un pahar de oțet 9%.

Volumul paharului este de 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați roșiile. Îndepărtați-le cotoarele și tăiați-le în semiluni.

Rețeta originală presupune utilizarea sucului de roșii. De asemenea, dacă doriți, puteți să treceți roșiile prin mașina de tocat carne. Noi preferăm să gătim salata cu roșiile tăiate în feliuțe.

2.Transferați roșiile tăiate într-un lighean încăpător. Adăugați sarea (preferabil, grunjoasă, deoarece nu conține agenți antiaglomeranți, care nu sunt bineveniți în compoziția conservelor), zahărul și uleiul. Amestecați.

3.Curățați usturoiul de coajă și îndepărtați codițele ardeilor iuți. Treceți-i prin mașina de tocat carne. Menționăm faptul că iuțeala ardeilor depinde foarte mult de semințele lor. De aceea, ajustați gustul salatei după propriul dumneavoastră plac: puteți să folosiți parțial sau total semințele sau să nu le adăugați deloc.

4.Curățați ardeii grași de codițe, semințe și nervuri. Tăiați-i în fâșii potrivite.

5.Tăiați vinetele în bucăți potrivite (nici prea mari, nici prea mici).

6.Cât timp ați pregătit celelalte ingrediente, roșiile și-au eliberat sucul. Puneți-le pe foc mic și aduceți-le până la punctul de fierbere. Fierbeți-le timp de 1-2 minute.

7.Apoi adăugați ardeii grași. Amestecați.
8.Adăugați usturoiul și ardeii iuți. Amestecați.

9.Adăugați vinetele și iarăși amestecați.

10.Aduceți salata până la punctul de fierbere. Dacă considerați că legumele nu au eliberat suficient suc și, drept rezultat, volumul lichidului din salată este prea mic, adăugați puțină apă fierbinte. Noi am adăugați aproximativ un pahar. Legumele trebuie să fie acoperite în totalitate (nivelul lichidului trebuie să le depășească puțin).

11.Fierbeți salata timp de 30-40 minute din momentul clocotirii. Legumele trebuie să fie preparate complet.
12.Adăugați oțetul și amestecați. Dați salata în clocot și opriți focul.

13.Transferați-o îndată în borcane spălate cu bicarbonat de sodiu sau muștar, limpezite foarte bine și sterilizate prin metoda, pe care o preferați.

De obicei, noi le sterilizăm în cuptor. Punem borcanele în cuptorul rece, setându-i temperatura la 120-130°C. După ce cuptorul atinge acest nivel termic, lăsăm borcanele să se încălzească timp de 5-7 minute. De asemenea, urmărim ca borcanele să fie uscate complet (nu trebuie să rămână apă pe fundul lor). Iar capacele le opărim cu apă fierbinte.

14.Închideți ermetic borcanele și întoarceți-le cu capacele în jos. Înveliți-le cu o pătură călduroasă și lăsați-le să se răcească complet.
Păstrați conservele într-un loc răcoros. Salata este delicioasă și este înfulecată cu multă plăcere în timpul iernii. Încercați să o pregătiți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

NOU