Rețeta de caise însiropate deshidratate!

Caisele uscate au un aspect apetisant și un gust irezistibil.

INGREDIENTE:

-250 ml de apă;

-1 kg de zahăr;

-1-4 kg de caise.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți caise frumoase, cărnoase și nu foarte coapte, ca să-și mențină forma. Fructele ar trebui să fie chiar puțin verzi și tari.

2.Îndepărtați sâmburii. Faceți o incizie mică pe mijloc și scoateți atent sâmburele. Caisa rămâne semideschisă.

De asemenea, puteți folosi o frigăruie groasă de lemn.

3.Pregătiți siropul. Luați un vas emailat, turnați apa și adăugați zahărul. Puneți amestecul la foc, cât să se topească zahărul.

4.Adăugați fructele într-un singur strat și le fierbeți la foc foarte mic, până capătă o culoare translucidă și devin puțin mai moi (la exterior și în interior). Întoarceți caisele periodic, ca să fiarbă uniform.

5.Scurgeți ușor caisele de sirop și le scoateți pe o tavă. În siropul din cratiță, adăugați următoarea partidă de fructe.

Sfat. Acest sirop este suficient pentru până la 4 kg de caise. Dacă pregătiți mai multe, atunci este suficient să adăugați 100 gr de zahăr în sirop și să amestecați, cât să se topească.

6.După ce caisele se răcoresc, le aranjați frumos coaja, care s-a desprins de pulpă în timpul fierberii. Dacă preferați caise uscate fără coajă, atunci pur și simplu o îndepărtați.

7.Lăsați tava cu caise la soare pentru 1 zi, apoi le întoarceți pe cealaltă parte și le mai lăsați pentru încă 1 zi.

8.După care, transferați fructele pe o tavă uscată și le lăsați pentru încă aproximativ 5 zile, în funcție de cât de zemoase sunt.

Sfat. În timpul uscării, acoperiți caisele cu tifon. Așezați un pahar în mijlocul tăvii sau în colțuri, pentru ca tifonul să nu se atingă de fructe.

Bucurați-vă de culoarea dulce și gustul plăcut de fructe chiar și pe parcursul iernii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

NOU