Proiecte uimitoare în aer liber: idei de design de mobilier din lemn!

Lemnul natural este un material, iar mobila și construcțiile din lemn vor înfrumuseța orice curte. Dacă ați decis să plasați un decor de lemn în grădină, nu uitați să țineți cont de câteva sfaturi importante.

1.

Nu uitați de impregnantul calitativ. Dacă nu doriți să vopsiți articolele, ascunzând culoarea și textura, dați atenție lacurilor transparente și altor acoperiri, care vor proteja decorul de putrezire.

2.

3.

4.

Nu expuneți lemnul la umiditate prelungită, acest lucru va reduce durata de viață a oricărui strat de acoperire. Mobilierul supravețuiește ploilor obișnuite, însă trebuie să evitați acumularea permanentă a apei pe suprafață.

5.

Aveți grijă ca în apropierea mobilierului să nu fie sticle, care pot crea efectul unei lentile, refractând razele solare. Pe vreme uscată, această vecinătate ar putea provoca un incendiu.

6.

Amplasând decorul de lemn în grădină, țineți cont de locul unde stă grătarul sau focul. Cu cât sunt mai aporpiate aceste obiecte, cu atât mai multă atenție trebuie să acordați scânteilor întâmplătoare.

7.

8.

9.

Dacă mobilierul dumneavoastră stă într-un loc umed și umbrit, nu neglijați tratamentul suplimentar împotriva mucegaiului și ciupercii.

10.

11.

Orice reînnoire a stratului de lac trebuie să înceapă cu îndepărtarea completă a stratului vechi!

12.

13.

O variantă interesantă de prelucrare – impregnarea lemnului cu efect de tonifiere. Puteți schimba culoarea lemnului, păstrând textura.

14.

15.

16.

Vopseaua mată va arăta mai natural pe lemn și va trebui împrospătată mai rar.

17.

Pentru un pat decorativ din lemn trebuie să asigurați un drenaj calitativ, altfel excesul de umiditate poate distruge decorul.

18.

19.

Afară puteți folosi și mobilierul din casă, dar vă recomandăm să alegeți obiecte ușoare, pe care le veți putea da rapid în casă, în caz de ploaie.

20.

Dacă preferați mobila handmade, acordați o atenție deosebită lustruirii.

21.

22.

Faceți rost de niște huse pentru mobilă, de care veți avea nevoie pe vreme mai puțin frumoasă. Varianta economică ar fi pungile mari pentru gunoi. Folosiți-le în perioada înghețurilor și ploilor îndelungate.

Lemnul neprelucrat trebuie curățat cel puțin o dată pe an. Alegeți zile cu soare, spălați mobila și lăsați-o să se usuce bine.

23.

24.

Opțiunea perfectă pentru un spațiu mic este mobilierul pliant. Acesta ocupă mult loc doar când este deschis.

Mult spor!

NOU