Plante bulboase care nu trebuie scoase din pământ peste iarnă!

Printre florile care înfloresc vara există soiuri nepretențioase, care pot hiberna în același loc timp de câțiva ani consecutiv.

1.Brândușă de toamnă

2.Ghiocel bogat

3.Ceapă decorativă

4.Brândușă

5.Crini

Multe soiuri de crini pot ierna și trăi în același loc timp de 4-5 ani. După aceasta, plantele vor trebui scoase din pământ, chiar dacă nu prea vă doriți, pentru că se vor dezvolta prea tare și își vor suprima creștere, pierzând înflorirea decorativă. Pe lângă aceasta, pe bulbii atât de maturi pot apărea solzișori putrezi, care la fel influențează negativ dezvoltarea întregii familii.

Apropo, în comparație cu multe plante bulboase, crinii nu trebuie uscați în timpul transplantării. Aceștia se curăță de solzi și bulbili, se scurtează rădăcinile până la 10 cm și se plantează din nou. În timpul plantării și transplantării crinilor, care are loc în luna august, se recomandă să aveți grijă nu doar de bulbi, dar și de sol. În pământ se adaugă turbă, nisip și compost putrezit în proporții de 1:1:1, iar la fiecare căldare de astfel de amestec adăugați 1l de cenușă și 3 linguri de amofos.

6.Iris bulbos

7.Muscari armeniacum sau zambile struguraș

8.Narciși

Narcisul este una dintre cele mai populare flori din grădinile noastre. Totuși, deseori grădinarii se plâng că aceștia devin mici, sălbatici și încetează să mai înflorească, formând primăvara doar frunziș. Acest lucru se datorează faptului că narcișii nu au fost transplantați de mult timp. Florile pot trăi în același loc timp de 4-5 ani, însă apoi au nevoie să fie scoși din pământ. Dacă veți face acest lucru mai des, bulbii delicați vor deveni mici și se vor trauma.

Narcișii se scot din pământ la 50-60 de zile după înflorire, folosind o furcă de grădină sau un afânător. Aceștia se curăță de bulbili, elemente moarte, se dezinfectează, se usucă timp de 2-3 săptămâni și se păstrează la loc răcoros până la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie. În această perioadă, bulbii sunt din nou plantați în sol.

9.Scilla

10.Ghiocel rusesc

11.Coroana imperială

12.Lalele

13.Chionodoxa luciliae

Varietatea soiurilor acestor ”plante bulboase pentru lenoși” vă permite să umpleți grădina cu cele mai incredibile culori și parfumuri. Deci, dacă nu doriți să scoateți bulbi din pământ sau nu aveți spațiu pentru păstrarea corespunzătoare a acestora, atunci pur și simplu alegeți flori din lista de mai sus și nu vă chinuiți.

Spor la grădinărit!

NOU