Piure de mere (pentru iarnă) — fără zahăr și conservanți!

Piureul de mere este dens, omogen și fin. Se prepară repede și ușor!

INGREDIENTE:

-mere (puteți să adăugați și alte fructe);

-apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați merele. Puteți să adăugați câteva mere verzi și alte fructe (pere, piersici etc.). Noi am adăugat câteva pere.

2.Tăiați-le în sferturi, curățându-le de cotoare, semințe și părțile alterate. Puneți-le într-o cratiță încăpătoare, cu fundul gros și dotată cu capac.

3.Adăugați un pahar de apă. Dacă merele nu sunt coapte și zemoase, puteți să adăugați chiar și 2 pahare de apă.

4.Acoperiți cratița cu capacul și puneți-o pe foc mare. Fierbeți merele timp de 5-10 minute din momentul clocotirii, fără să ridicați capacul.

5.Cât timp merele se fierb, pregătiți borcanele: spălați-le foarte bine și puneți-le cât sunt ude în cuptorul cu microunde (pornit la puterea maximă) pentru 2-3 minute. Astfel ele se vor steriliza.

6.Acoperiți capacele cu apă și clocotiți-le pe parcursul a 1-2 minute.

7.După ce merele se vor fierbe, pasați-le cu blenderul până la omogenizare, având grijă să nu vă frigeți.

8.Transferați piureul fierbinte în borcanele sterilizate și încă fierbinți. Acoperiți-le cu capacele sterilizate și închideți-le ermetic.

9.Ca să verificați etanșeitatea conservelor, întoarceți-le cu capacele în jos.

10.Piureul de mere poate fi păstrat în pivniță, cămară sau chiar în apartament, la temperatura camerei. El se păstrează excelent datorită pectinei.

P.S. Dacă merele nu sunt suculente sau coapte suficient, puteți să adăugați puțină apă fierbinte, când pasați fructele cu blenderul.

Noi am obținut aproximativ 2 litri de piure aromat, gustos și folositor din merele, care au încăput într-o cratiță cu volumul de 4.5 litri. Puteți să-l dați chiar și copiilor mici, deoarece nu conține zahăr și conservanți. Gustul lui depinde de gustul fructelor utilizate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

NOU