O metodă simplă de înmulțire a orhideelor: fără citochine și stimulatori de creștere!

Doritori de a obține orhidei tinere sunt mulți, însă chiar și atunci când se folosesc stimulatori de creștere sau preparate hormonale speciale rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat.

În cele mai multe cazuri, orhideea dă câțiva muguri suplimentari, dar puii nu mai apar. Cu toate acestea, există un mod unic și extrem de simplu de înmulțire a plantei dorite.

Singurul dezavantaj poate fi considerată așteptarea lungă a rezultatului, dar acest lucru este de înțeles. În sălbăticie, creșterea unei plantule ar dura la fel de mult.

AVEȚI NEVOIE DE:

-pedunculi sănătoși de la o plantă înflorită sau cu flori deja ofilite;

-mușchi (perfect ar fi de turbă);

-un recipient transparent;

-apă;

-folie.

PAȘI DE URMAT:

1.Tăiați lăstarii mai jos de locul înfloririi. Este foarte important să nu fie deteriorați și să aibă un aspect sănătos.

2.Turnați puțină apă în recipient, înveliți lăstarii cu muguri latenți în mușchi și îi puneți în vas.

3.Este foarte important ca butașul să ajungă la apă și aceasta să nu se strice. Dacă acest lucru s-a întâmplat, apa trebuie schimbată. În habitatul său natural, orhideea e obișnuită cu umiditatea și căldura. Stropiți lăstarii suplimentar, îi acoperiți cu folie, faceți găuri, ca să asigurați accesul aerului, și îi puneți pe un pervaz, unde este cald.

4.Vă recomandăm să efectuați procedura de înmulțire mai aproape de vară, deoarece orhideea are nevoie de lumină solară și temperaturi apropiate de cele naturale (25-30 grade). Peste aproximativ 3 săptămâni, veți putea observa schimbările. Mugurii, care erau în stare de repaus, încep să se trezească.

5.Iar ca să obțineți un astfel de rezultat, e nevoie să așteptați mai mult – aproximativ 2-3 luni.

6.Deși puiul are deja rădăcini, nu vă recomandăm să-l separați de tijă. Tăiați butașul cu grijă și plantați orhideea tânără în turbă.

Spor la grădinărit!

NOU