Niciodată nu faceți aceasta cu roșiile, dacă doriți să aveți o recoltă timpurie!

Probabil și dumneavoastră sunteți un grădinar, care dorește să obțină recolte bogate și timpurii de roșii suculente, aromate și coapte pe tufe (nu culese verzi și lăsate să se coacă). Rămâneți alături de noi, ca să aflați secretele cultivării acestei plante adorate de toți!

Știți ce sunt acestea? Nu, nu sunt gândăcei sau semnele unei maladii. Aceste mici proeminențe sunt muguri de rădăcină.

Una dintre întrebările, pe care și le pun grădinarii începători, este: „Trebuie sau nu trebuie realizată mușuroirea roșiilor după ce se formează mugurii de rădăcină?”. Unii grădinari consideră că este necesară, deoarece astfel plantele dezvoltă rădăcini noi, care le hrănesc mai bine și le fac mai puternice.

Dar trebuie să vă spunem că noi nu realizăm această procedură. De ce? Deoarece după mușuroire începe creșterea activă a rădăcinilor și încetinirea creșterii vegetative. Această perioadă durează aproximativ 2-3 săptămâni, în care roșiile de pe tufe nu sunt hrănite și, drept rezultat, obținerea unei recolte timpurii devine imposibilă.

Dacă scopul dumneavoastră este obținerea unei recolte timpurii de roșii coapte pe tufă, noi vă recomandăm să nu mușuroiți tufele. Astfel doar veți amâna coacerea recoltei și până la urmă o veți culege verde în primele luni de toamnă.

Iată cum se dezvoltă roșiile fără mușuroire:

Noi considerăm că manevra mușuroirii nu influențează abundența recoltei. După cum vedeți, tufele noastre de roșii (pozele sunt făcute anul trecut) sunt pline de fructe frumoase și sănătoase.

Sperăm că sfaturile noastre vă vor fi de folos și că veți obține recolte bogate!

Spor la grădinărit!

NOU