Îngrășământul optim pentru creșterea recoltei de castraveți!

Ce trebuie să faceți, când tufele de castraveți rodesc puțin? Ne referim anume la situația, când castraveții s-au legat în număr mare (mai ales la soiurile partenocarpe, care se autopolenizează și prezintă în mare parte inflorescențe femele), dar continuă să rămână la stadiul incipient de dezvoltare, fără să mai crească în volum.

CAUZELE ACESTUI FENOMEN:

1.Absența sau formarea inadecvată a tufelor de castraveți. Atunci când cultivați un soi partenocarp de castraveți, formați tufele pe o singură tulpină. Iar dacă lăsați 1-2 copili pe alocuri, nu le permiteți să se dezvolte excesiv, ci eventual până la 1-2 frunze, rupându-le pe celelalte. Astfel nu veți supraîncărca tufele și fructele lor se vor dezvolta optim.

2.Fertilizarea insuficientă. Soiurile, care rodesc abundent, au nevoie de mai mulți nutrienți și anume trebuie să le fertilizați cu îngrășăminte cu potasiu și fosfor. Acestea stimulează atât legarea unui număr mare de castraveți, cât și dezvoltarea acestora.

Dacă sunteți adeptul alimentației sănătoase și vreți să obțineți o recoltă ecologică de castraveți, fertilizați plantele cu infuzie de cenușă de lemn sau cu soluția, pe care o vom prezenta în continuare.

HUMATUL DE POTASIU

Această soluție este mai eficientă decât infuzia de cenușă, deoarece conține o cantitate echilibrată de micro- și macroelemente, printre care se află și fosforul, potasiul și puțin azot.

Aveți nevoie de:

-humat de potasiu;

-apă.

Înainte de a utiliza humatul de potasiu, studiați cu atenție ambalajul lui, ca să-i aflați concentrația și cantitatea necesară pentru 10 litri de apă. În cazul nostru producătorul a indicat următoarea proporție: 20 ml de humat de potasiu la 10 litri de apă.

Mod de preparare și aplicare:

1.Dizolvați humatul de potasiu în apa stătută, respectând proporțiile indicate pe ambalaj.

2.Turnați câte 500 ml de soluție la baza fiecărei tufe de castraveți. Înainte de fertilizare trebuie să le irigați!!!

Humatul de potasiu este un îngrășământ universal. Puteți să-l folosiți pentru fertilizarea tuturor culturilor dumneavoastră: atât în sere și solare, cât și în grădină.

Spor la grădinărit!

NOU