Infuzii pentru o recoltă bogată de castraveți!

Pentru o recoltă bogată de castraveți este nevoie să-i fertilizați în mod regulat! În acest scop, soluția de pâine fermentată este perfectă. Aceasta se prepară foarte simplu!

-Umpleți 2/3 din căldare cu coji tăiate de pâine neagră,

-turnați apă și acoperiți cu o greutate.

În caz contrar, odată ce pâinea va începe să se acrească, cojile se vor ridica la suprafață. Puneți căldare la loc cald pentru 1 săptămână. Puteți face astfel de fertilizări o dată pe sătpămână. Soluția obținută o dilzovați cu apă 1:3 și udați castraveții la rădăcină – câte 500 ml sub fiecare tufă, începând cu perioada de înflorire și până încep să se ofilească.

Dacă frunzele încep să se îngălbenească, înseamnă că castraveții au insuficiență de potasiu. Îi puteți stropi cu infuzie de cenușă

-2 pahare de cenușă la

-1l de apă clocotită și infuzați timp de 2 zile.

Această infuzie este eficientă și în cazul manei agrișului (procedura se recomandă în perioada de formare a mugurilor și după înflorire). Sau puteți hrăni castraveții cu infuzie de ceapă:

-adăugați 1 pahar de coji de ceapă

-într-o căldare metalică cu apă caldă,

puneți căldarea la foc, aduceți amestecul până la punctul de fierbere și îl lăsați pentru 2 ore. Transferați infuzia într-o stropitoare și stropiți frunzele castraveților.

Împotriva manei, stropiți castraveții cu lapte acru (1:1), strecurându-l preventiv (sau stropiți-i cu ajutorul unei mături). Este o metodă foarte eficientă. Deși există o mulțime de preparate împotriva făinării castraveților, această soluție este una simplă, eficientă și inofensivă. Este nevoie să stropiți plantațiile o dată pe săptămână.

Un alt remediu împotriva manei care-și face efectul este amestecul

-din 50 gr de bicarbonat de sodiu,

-10l de apă și

-50 gr de săpun.

Stropiți castraveții din abundență.

Spor la grădinărit!

NOU