Greșelile agasante realizate în timpul renovărilor, pe care le regretă toți proprietarii!

Peste 260.000 proprietari din 11 țări au recunoscut că principala problemă a renovării locuinței este încadrarea în limitele bugetului: cel puțin 1 din 3 persoane depășesc semnificativ cheltuielile planificate inițial. Iată de ce mulți dintre noi sunt nevoiți să învețe profesii noi, care permit renovarea de sine stătătoare a locuințelor. Ca să nu cheltuiți sume enorme pe remontări și transformări, cel mai bine ar fi să știți care sunt greșelile, pe care le săvârșesc începătorii în acest domeniu.

În continuare vi le vom prezenta pe cele mai frecvente!

1. FOTOGRAFIEREA SISTEMELOR DE COMUNICAȚII ÎNAINTE DE REPARAREA PEREȚILOR

Înainte de a ascunde firele neaspectuoase în pereți, ar fi bine să le indicați pe o schemă sau măcar să fotografiați peretele: astfel veți ști traseul lor și nu le veți leza, când veți atârna rafturile sau monta mobila.

2. PLASAREA ÎNTRERUPĂTOARELOR

Dacă veți monta întrerupătorul prea sus, copiii vor fi nevoiți să sară, ca să aprindă lumina, iar dacă îl veți pune pe partea cu balamalele ușii, va trebui să umblați mult pe întuneric. Poziția optimă este pe partea cu mânerul ușii, la înălțimea de 75-90 cm. În dormitor ar fi mai bine să montați 2 întrerupătoare: la intrarea în cameră și lângă pat — astfel nu va trebui să străbateți toată camera înainte de somn. Ar fi bine să respectați același principiu, când instalați firele electrice pe holurile lungi: 2 întrerupătoare vor reduce hoinărelile inutile prin apartament.

3. PODEAUA CU MODELE RELIEFATE

Alegând materialul de acoperire a podelelor, este dificil să rezistăm în fața farmecului variantelor reliefate: parchetul sau laminatul cu șanfren, gresia grosieră, linoleumul reliefat, care imită lemnul. De fapt, fiecare denivelare de pe podea adună murdăria și o reține compact în timpul curățeniei. Timpul alocat curățării unei asemenea podeli este semnificativ mai mare.

4. PODEAUA PREA DESCHISĂ SAU PREA ÎNCHISĂ LA CULOARE

Podeaua albă sau neagră garantează faptul că după renovare veți avea nevoie de mai mult timp pentru curățenie. Acesta este fondul ideal pentru evidențierea prafului și scamelor. Cel mai bine este să alegeți o pardoseală cu nuanța medie de gri — praful de pe ea este mai puțin vizibil.

5. IZOLAREA FONICĂ

Țevile din plastic pentru canalizare au un dezavantaj semnificativ: transmit prea bine orice sunet și relatează tot ce se întâmplă în camera de baie sau toaleta vecinilor voștri. Asemenea țevi ar trebui înfășurate cu un material pentru izolarea fonică și acustică.

6. LEMNUL LA BUCĂTĂRIE

Parchetul și, mai ales, laminatul se află pe lista neagră a pardoselilor pentru bucătărie. El va păstra amintirile despre supa vărsată cândva sub forma unei umflături urâte, iar apoi va începe să se desfacă. Cel mai bine este să preferați linoleumul neted, gresia porțelanată sau podeaua turnată.

7. TEMPORIZATORUL PENTRU ÎNCĂLZIREA DIN PARDOSEALĂ

Podeaua caldă este plăcută și confortabilă. Doar pardoseala încălzită cu temporizator este mai bună decât ea: dimineața nu va mai trebui să așteptați îndelung până aceasta se încălzi. Iar podeaua caldă din camera de baie și toaletă reprezintă și garanția absenței mucegaiului.

8. BORDURILE DIN CAMERA DE BAIE

În locul, în care cada vine în contact cu peretele, ar fi mai bine să montați o bordură înclinată. Dacă veți lăsa spațiul liber, toată apa se va scurge pe podea, iar dacă pur și simplu veți acoperi marginile cu silicon, ea va stagna în colțuri. Umezeala, care pătrunde în crăpăturile invizibile, poate deveni cauza dezvoltării mucegaiului

9. MÂNERELE ASCUȚITE

Cel mai bine ar fi să renunțați chiar și la cel mai frumos mâner, al cărui structură conține elemente ascuțite. Vă puteți zgâria cu ușurință de ele. De asemenea, aceste părți „adoră” să agațe marginile libere ale hainelor. Când alegeți aceste accesorii, cel mai bine ar fi să optați pentru modelele cu linii netede și rotunjite.

Iar voi ce șiretlicuri folosiți în timpul renovării locuințelor voastre?

Spor la treabă!

NOU