Ele înfloresc toată vara! 8 plante, care vă vor bucura privirea pe parcursul întregului sezon estival!

Aceste plante perene înfloresc de la începutul și până la sfârșitul verii:

1. ȘTEVIA DE MUNTE (ASTRANTIA MAJOR)

Este o plantă perenă, frumoasă, cu înălțimea de aproximativ 70 cm. Începe să înflorească în iunie și încetează în august, dacă bobocii ofiliți sunt îndepărtați la timp.

Paleta de culori constă din nuanțe de roz, alb, crem și verde. Soiul elegant „Primadonna” este un reprezentant formidabil al acestei specii, fermecându-ne prin petalele sale colorate în alb, roz și verde.

Deseori înflorirea lui se reînnoiește la începutul toamnei și durează până în octombrie. Ștevia de munte preferă locurile însorite sau semi-umbra ajurată. Nu este pretențioasă. Crește pe toate tipurile de sol. Nu necesită transplantare pe parcursul a 5-7 ani.

2. LIMBA PEȘTELUI (ARMERIA MARITIMA)

Este o plantă perenă, sub formă de perniță, cu înălțimea până la 20 cm, cu flori elegante și intens colorate, care se deschid din mai și până la sfârșitul lunii august.

În comerț se găsesc soiurile: „Alba”, ”Rosea Compacta”, „Splendens Perfecta”, „Düsseldorfer Stolz” — cu flori albe, roz, roșii-carmin și, respectiv, roșii închis.

Limba peștelui este o plantă nepretențioasă, rezistentă la îngheț și preferă solurile ușoare și nisipoase în locul celor grele, lutoase. Arată foarte bine în ghivece, jardiniere și aranjamentele pietroase din curte.

3. TRANDAFIRII ENGLEZEȘTI (DAVID AUSTIN ROSES)

Sunt trandafiri extrem de rezistenți, cu formă nostalgică și flori aromate în cea mai mare parte. Aceștia sunt cei mai nepretențioși trandafiri rezistenți la frig, pe care i-ar putea cultiva fără pierderi chiar și un grădinar începător.

Pe lângă aceasta, unele soiuri vă vor bucura prin înflorire abundentă pe parcursul întregii veri. Printre acestea se află „William Shakespeare 2000”, „Crown Princess Margaretha”, „Munstead Wood”, „Golden Celebration”, „The Dark Lady”, „Charlotte” și „Crocus Rose”.

4. RĂCHITANII (LYTHRUM SALICARIA ȘI LYTHRUM VIRGATUM)

Sunt plante drăguțe, perene, cu perioadă lungă de înflorire și înălțimea cuprinsă între 80 și 140 cm. Ele se deosebesc prin floricelele lor simpatice, colorate în nuanțe intense din gama roz-liliachie.

În prezent cele mai populare soiuri sunt „Roseum”, „Sticflamme”, „Zigеunerblut” și „Augenweide” — cu flori roz-deschis, roz-purpurii, roșii-închis și, corespunzător, roșii-mov.

Răchitanii se deosebesc și prin faptul că nu sunt pretențioși și că pot să reziste în orice condiții, cu toate că cele mai sănătoase și pufoase tufe cresc pe malul unui bazin acvatic sau în florăriile dotate cu substrat bine irigat.

5. CLEMATITELE (CLEMATIS)

Spre atenția floricultorilor sunt prezentate numeroase specii de clematite. Însă, de obicei, ei nu sunt interesați de specii, ci de soiuri.

„Veronica’s Choice” — o plantă cu înălțimea de până la 3 metri, cu flori mari, multistratificate, alb-violete, care apar pe lăstarii cu vârsta de 1 an, din mai până în septembrie.

„Duchess of Edinburgh” — o liană cu lungimea de până la 3 metri, cu flori albe ca zăpada, care acoperă ramurile din mai până în august.

„Сardinal Wyszynski” — deținătorul medaliei de aur „Plantarium 1990”. Este un soi fermecător cu flori mari, roșii, care apar pe parcursul întregii veri, până în septembrie.

„Warscwaska Nika” — soiul, care a obținut medalia de argint. Florile mari și mov arată extraordinar în orice aranjamente pe parcursul întregii veri.

„Alba” — o liană cu lungimea de până la 5 metri, cu flori buclate, alb-albăstrii sau mov-deschis, care înfrumusețează ramurile din iunie și până în august (inclusiv).

6. POTENTILLA (POTENTILLA FRUCTICOSA)

O plantă splendidă, cu înălțimea până la 150 cm, pretențioasă în ceea ce privește umiditatea, lumina și căldura.

Soiul „Abbotswood” poate fi apreciat pentru abundența florilor sale gingașe și albe, care acoperă arbustul din iunie până în octombrie.

Potentilla fructicosa preferă solurile cu drenaj bun. Se plantează solitar sau în grupuri, când se creează garduri vii.

7. INUL DECORATIV (LINUM GRANDIFLORUM)

O plantă fermecătoare, cu înălțimea până la 60 cm, cu o perioadă lungă de înflorire — din iunie până în septembrie.

Soiurile de in „Rubrum”, „Mars”, „Aurora” și „Zorepad” cu florile lor colorate în roz-deschis, roșu-intens, culoarea piersicii și roșu-închis arată incredibil de emoționant în aranjamente grupate.

8. JALEȘUL DE CÂMP (SALVIA NEMOROSA)

Jaleșii sunt plante perene, care înfloresc pe parcursul întregii veri, dacă sunt îngrijite în mod corespunzător.

Au înălțimea cuprinsă între 35-90 cm. Sunt foarte frumoase soiurile „Blue Hill” și „May Night” cu flori albăstrii-lila, aranjate în mănunchiuri aspectuoase cu formă de lumânare.

Jaleșul de câmp preferă să crească în zonele semi-umbroase cu substrat moderat de ud, afânat și nutritiv.

Spor la grădinărit!

NOU