Distanța optimă dintre tufele de roșii în seră și grădină (scheme)!

Plantarea „ochiometrică” este utilizată, când plantele sunt puține — 10-15 tufe. În restul cazurilor trebuie să vă înarmați neapărat cu ruletă, țepușe și sfori, ca să marcați parcela. De asemenea, puteți să confecționați un marker dintr-o scândură, cu care va fi mai simplu de însemnat locurile pentru gropile de plantare.

PLANTAREA ROȘIILOR NEDETERMINATE

Țineți minte că roșiile cu creștere nedeterminată (cu talie înaltă) necesită legare de spaliere sau alte suporturi!!!

PLANTAREA ROȘIILOR SEMIDETERMINATE

PLANTAREA ROȘIILOR DETERMINATE

DISTANȚA DINTRE TUFELE DE ROȘII DIN SERĂ

Înainte de a hotărî la ce distanță să plantați tufele de roșii, luați în considerație faptul că o plantă are nevoie de 0.3 m² de sol. Distanța medie dintre tufe este 40 cm, iar dintre rânduri — 50-60 cm!!!

Parcelele nu trebuie să depășească 1.2 metri în lățime, ca să fie confortabil să îngrijiți plantele de lângă pereți. Pasajele mai mici de 40 cm sunt, de asemenea, nepotrivite. Dimensiunea lor optimă este de 50-70 cm.

Roșiile sunt plante iubitoare de lumină. De aceea, nu permiteți îndesirea lor în timpul plantării. Dacă este posibil, fiecare frunză de roșie trebuie să obțină suficientă lumină. Frunzele inferioare și copilii trebuie îndepărtați la timp.

DISTANȚA DINTRE TUFELE DE ROȘII ÎN GRĂDINĂ (CÂMP DESCHIS)

Cu cât distanța dintre tufele de roșii (în limitele admisibile) este mai mare, cu atât este mai folositoare pentru plante. Fiecare dintre ele capătă cantități egale de lumină, căldură și aer. Riscul de a leza roșiile în timpul îngrijirii este minim. De aceea, nu economisiți spațiul, îndesind tufele. Iar ca să obțineți mai multe roșii, alegeți soiuri roditoare.

De acum știți care este distanța optimă dintre tufele de roșii din seră și grădină (câmp deschis). Mai rămâne să alegeți metoda potrivită și să plantați corect răsadurile. Distribuiți prin comentarii imagini cu parcelele dumneavoastră reușite și secretele cultivării roșiilor!

Spor la grădinărit!

NOU