De ce se îngălbenesc frunzele tufelor de castraveți? Ce ar trebui să facem în asemenea situații.

De ce se îngălbenesc frunzele de pe tufele de castraveți? Din cauza arșiței sau a dăunătorilor? Ce ar trebui să facem în asemenea situații? Este influențată recolta?

Uneori pe frunze apar mici pete maronii. În majoritatea cazurilor îngălbenirea acoperă toată suprafața lor. Când se usucă frunzele, se usucă și inflorescențele, ceea ce înseamnă că nu vor mai apărea niciun fel de castraveți.

Astfel, de ce se îngălbenesc frunzele de pe tufele de castraveți și oare trebuie să ne lăsăm bătuți?

DE CE SE ÎNGĂLBENESC FRUNZELE DE PE TUFELE DE CASTRAVEȚI?

1. Lumină insuficientă. De obicei, din această cauză se îngălbenesc frunzele din mijlocul parcelei. Este un fenomen absolut normal. Tot ce trebuie să faceți este pur și simplu să tăiați frunzulițele îngălbenite.

2. Dăunătorii. Cel mai frecvent anume acarienii sug toate lichidele vitale din plante. De aceea, frunzele lor se îngălbenesc și se usucă. Puteți să scăpați de acești dăunători cu ajutorul soluțiilor populare.

3. Excesul/deficitul de umiditate. În mod ideal, ca să nu apară frunze galbene, tufele de castraveți trebuie udate de 2-3 ori pe săptămână. Dacă vara este foarte călduroasă, atunci irigați-le în fiecare zi. Nu vă bazați pe vremea ploioasă: castraveții nu o iubesc și putrezesc pe tufe.

4. Ciupercile. De ce frunzele de pe tufele de castraveți se îngălbenesc? În majoritatea cazurilor aceasta este consecința afecțiunilor micotice.

Primul semn al îmbolnăvirii este apariția petelor ruginii pe tufe. Apoi ele își pierd turgescența, se ofilesc și nici irigarea nu le salvează.

5. Rădăcinile afectate. Poate fi vorba de leziuni mecanice. Ca să evitați asemenea consecințe, plantați răsadurile după ce acestea dezvoltă primele două frunzulițe adevărate (nu mai târziu).

Nu smulgeți buruienile de lângă rădăcinile tufelor, ci tăiați-le cu sapa.

Întrebare: ce trebuie să faceți, când se îngălbenesc frunzele de pe tufele de castraveți? Să acționați imediat. Puteți să cumpărați o oarecare soluție chimică și să combateți rapid dăunătorii.

Dar oare această măsură este sigură? Ulterior recolta va fi îmbibată cu diverse chimicale. Iată de ce noi vă recomandăm să folosiți soluțiile populare.

CUM PUTEȚI REZOLVA PROBLEMA FRUNZELOR ÎNGĂLBENITE DE PE TUFELE DE CASTRAVEȚI?

1. Laptele și săpunul. Diluați 1 litru de lapte cu 10 litri de apă. Adăugați 30 picături de iod și 20 g de săpun obișnuit de rufe. Stropiți frunzele de pe tufele de castraveți cu soluția obținută o dată la 10 zile.

2. Cojile de ceapă. Turnați 10 litri de apă peste 700 g de coji de ceapă. Aduceți compoziția până la punctul de fierbere, după care luați-o de pe foc și lăsați-o să se infuzeze pe parcursul a 14 ore. Strecurați soluția obținută. Diluați 1 litru din ea cu 4 litri de apă. Udați fiecare tufa cu soluția diluată.

3. Pâinea și iodul. Înmuiați o pâine neagră în 10 litri de apă. Adăugați un flacon de iod (10 ml). Lăsați compoziția să se odihnească peste noapte. Apoi diluați 1 litru de soluție concentrată cu 10 litri de apă și udați tufele de castraveți cu ea o dată la 14 zile.

4. Chefirul. Cum numai veți observa apariția primelor semne de îngălbenire a frunzelor de pe tufele de castraveți, dizolvați 2 litri de chefir în 10 litri de apă. Stropiți plantele cu soluția obținută.

Ca să stimulați legarea mai rapidă a fructelor, adăugați un pahar de zahăr în soluția respectivă.

Metodele populare de combatere a îngălbenirii frunzelor de pe tufele de castraveți sunt minunate și prin faptul că pot fi aplicate în scop profilactic.

În același timp, aplicarea lor nu este urmată de consecințe negative. Urmați aceste sfaturi simple și bucurați-vă de rezultatul din grădină și din farfurie! Nu uitați să distribuiți acest articol prietenilor voștri!

Spor la grădinărit!

NOU