Cum și în ce condiții se realizează tunderea tufelor de roșii până la jumătate de lăstar?

De ce trebuie să tăiați lăstarii tufelor de roșii până la jumătate?

Astăzi vrem să vă povestim cum și în ce condiții se realizează tunderea tufelor de roșii până la jumătate de lăstar. Rămâneți alături de noi, ca să aflați mai multe informații utile despre cultivarea acestei plante!

ÎN PERIOADELE CANICULARE

În perioadele caniculare, când temperatura aerului poate depăși +35°C, chiar dacă sunt udate din abundență, tufele de roșii suferă din cauza evaporării masive a umidității, îndeosebi prin intermediul frunzelor mari, care de multe ori chiar se răsucesc sub formă de tub. Anume în asemenea situații trebuie aplicată tunderea până la jumătate de lăstar!

Tufele mari, cu creștere nedeterminată și fructe mășcate, suferă cel mai mult din cauza căldurii excesive. Având o parte vegetativă bine dezvoltată, în perioadele caniculare ele nu reușesc să o întrețină la un nivel optim.

Dacă partea vegetativă a plantei rămâne abundentă după copilire și îndepărtarea frunzelor inferioare, tăiați 3-4 lăstari inferiori până la jumătate cu ajutorul unui foarfece. Astfel plantele vor suporta mai ușor arșița.

ÎN PERIOADELE PLOIOASE

Dacă se întâmplă ca vara să fie ploioasă și, drept consecință, tufele de roșii să devină stufoase și să prezinte puține inflorescențe, este necesar să aplicați același tip de tundere.

Îndepărtați complet copilii, lăstarii inferiori și tundeți-i până la jumătate pe cei de pe nivelul mijlociu. După această procedură planta își va orienta resursele spre înflorire și legarea fructelor.

Dacă plantele vor deveni iarăși stufoase și va fi necesar să le tundeți încă o dată, îndepărtați complet lăstarii tunși anterior și tăiați-i până la jumătate pe cei de pe nivelul următor.

Sperăm că sfaturile noastre vă vor fi de folos! Vă dorim recolte bogate!

Spor la grădinărit!

NOU