Cum se formează corect tufele de tomate!

Formarea tufelor de tomate începe practic imediat după plantare, deoarece, odată ce ajung din pahar pe patul spațios, acestea încep să crească intens, atât în lățime cât și în lungime.

1.Plantați culturile de tomate orizontal și nu va fi nevoie să rupeți frunzele din șanț, respectiv fiecare din ele va lucra asupra viitoarei roade.

2.Începeți să rupeți frunzele doar după ce pe ramificația inferioară vor apărea legumele. Dar, țineți cont de faptul că, sub ramificație trebuie să păstrați 2 frunze.

3.Pentru ca contactul frunzelor inferioare cu pământul să fie minim, vă recomandăm să mulciți solul și să udați tufele sub rădăcină, nu foliar. Atunci când tomatele sunt plantate culcate, întregul sistem radicular se află în mijlocul patului, deci irigarea trebuie efectuată anume în acest loc și nu sub tulpină.

4.Ceea ceține de copili, în cazul soiurilor cu creștere nedeterminată, aceștia trebuie îndepărtați complet o dată în săptămână. Crescând mari, ei doar consumă substanțe nutritive pentru masa vegetativă, dar nu dau roadă.

5.Dar, dacă vă pare rău, nu-i aruncați. Plantați-i separat, ei își vor forma propriul sistem radicular și, respectiv, vor începe să rodească. Copilii înfloresc rapid și se înrădăcinează ușor. Pentru aceasta îi puteți pune pentru câteva zile într-un vas cu apă sau îi puteți planta imediat. Timp de câteva zile ar putea arăta ofiliți, însă peste 1 săptămână, deja nimeni nu va mai spune că sunt copili.

6.Dar cum se îndepărtează acești copili: se taie sau se rup? Se știe că dacă copilii sunt rupți, în acel loc crește altul nou. Însă, dacă îi tăiați, păstrând un mic ciot, copilii tot vor apărea din nou, însă puțin mai târziu. Deci, alegeți procedura care este mai potrivită pentru dumneavoastră.

7.Soiurile de înălțime medie, de regulă, se formează în 2-3 tulpini. Însă pe 3 tulpini cresc atât de mulți copili, încât uneori îndepărtarea lor devine destul de dificilă, iar unii rămân chiar neobservați și se transformă rapid în tulpină independentă. În rezultat, planta devine supraîncărcată, iar acest lucru se reflectă asupra randamentului.

Noi vă recomandăm să-i permiteți plantei să decidă singură de câte tulpini are nevoie. Îndepărtați toți copilii, iar dacă tufa va considera necesar, singură se va diviza, formând o astfel de ramificație:

8.Procedura de copilire se efectuează și în cazul soiurilor scunde, dacă nu doriți să aveți plante veșnic verzi în loc de tufe cu legume coapte.

Spor la grădinărit!

NOU