Cum scăpați de musculițele care vă atacă plantele!

Aflați în articolul de mai jos cum puteți scăpa plantele de musculițe, folosind remedii naturale.

Care este motivul apariției musculițelor în florile de apartament:

cauza frecventă – acestea puteau să apară în urma transplantării în pământ cumpărat, care deja era contaminat cu ouă și larve. În plus, musculițele puteau pur și simplu să intre pe fereastră în perioada vară-toamnă și să se stabilească în florile dumneavoastră.

Într-un mod sau altul, factorul principal al apariției și înmulțirii muștelor sciaridae și drosophilidae rămâne a fi solul umed, care le atrage și le crează condiții favorabile pentru transformarea ouălor în larve.

Apropo, musculițele drosophilidae puteau ajunge la dumneavoastră în apartament împreună cu fructele și legumele cumpărate sau puteau veni la mirosul de produs învechit, afectând mai apoi și ghivecile cu flori.

Daune provocate:

insectele adulte sunt inofensive, însă larvele lor, care se hrănesc cu sucul rădăcinilor, distrug planta. Musculițele sunt deosebit de periculoase pentru răsaduri și plante tinere.

Profilaxie:

udați plantele odată ce se usucă stratul superior de pământ de 2 cm. De asemenea, afânați pământul periodic și îndepărtați la timp frunzele bolnave.

Irigarea moderată va face solul mai puțin atractiv pentru insectele mature care depun ouă și mai puțin favorabil pentru dezvoltarea larvelor.

Metode naturiste de combatere:

1.Lăsați solul să se usuce după ultima udare, cel puțin 2 cm de la suprafața solului să fie uscat.

2.Prindeți toate insectele mature. Puteți face acest lucru cu ajutorul:

capcanelor: speciale (o lentă simplă pentru muște) sau făcute. Ca să faceți o capcană pentru musculițe, aveți nevoie de

-carton galben (sau vopsit în culoarea galbenă) și

-miere.

Bucățile de carton galben trebuie unse cu un strat subțire de miere și repartizate în jurul ghivecelor. Nu uitați să schimbați capcanele după necesitate.

aspiratorului: îndepărtați duza sau îmbrăcați duza mică fără perie, apoi prelucrați solul și pervazul. Aspiratorul va trage cu ușurință insectele, chiar și din zbor. După aceasta, sacul trebuie aruncat (dacă este de unică folosință) sau golit înafara apartamentului, apoi prelucrat cu insecticid.

3.Deci, după ce ați scăpat de insectele mature care depun ouă, trebuie să prelucrați pământul, ca să scăpați și de larve. Pentru aceasta, afânați solul uscat și udați planta cu una din soluțiile naturale:

infuzie de usturoi: pregătiți o infuzie de usturoi din următoarele cantități

– 1 căpățână de usturoi dată prin răzătoare

-+ 600 ml de apă clocotită pentru 1 ghiveci.

Lăsați amestecul la infuzat timp de 2-4 ore, apoi udați și stropiți planta, iar pulpa, care rămâne, o îngropați în pământ.

De asemenea, puteți pune în pământul fiecărei plante infectate câte 1 căpățână de usturoi, tăiată în 3 părți.

Nu vă faceți griji, în apartament nu va apărea miros de usturoi.

soluție de permanganat de potasiu: aceasta trebuie să fie într-atât de diluată, încât în palme să pară incoloră. Udați și stropiți planta cu această soluție cel mult 1 dată pe săptămână timp de 1 lună.

soluție de săpun: dați prin răzătoare

-20 gr de săpun de rufe și

-dizolvați-l într-un litru de apă caldă,

apoi stropiți și udați planta cu soluția obținută.

sulf: înfigeți în pământ 4 chibrituri, cu măgălia în jos, la aceeași distanță și udați planta cu puțină apă. Schimbați chibriturile peste o zi, timp de 1 săptămână.

soluție de preparate antiparazitare pentru animale: cumpărați preparatul antiparazitar din zoomagazin. Dozajul pentru pisici sau câinișori îl dizolvați în apă și udați florile ca de obicei. Se recomandă să repetați procedura peste 1 săptămână.

Să aveți mult spor!

NOU