Cum să scăpați de furnicile și limacșii din grădină!

Furncile afectează incontestabil grădina:

-înmulțesc afidele pe tot teritoriul, pentru ca mai apoi să se delecteze cu secrețiile dulci ale acestora;

-ne fură semințele și le duc în mușuroaie;

-afectează căpșunele și alte fructe dulci;

-schimbă aciditatea solului, iar multor culturi acest lucru nu le place.

Cea mai eficientă metodă de combatere a furnicilor este utilizarea preparatelor chimice, care în comerț sunt foarte multe la număr. Însă acestea pot dăuna insectelor folositoare, animalelor și păsărilor.

O altă opțiune este să turnați apă clocotită în mușuroi, însă aceasta nu va da rezultatele dorite. Regina furnicilor se ascunde la o adâncime de până la 1m, iar apa clocotită nu o afectează.

Puteți încerca să le alungați. Toate metodele lucrează pe principiul atitudinii deosebite a furnicilor față de mirosuri și față de dulce.

Spre exemplu, ele elimină acid formic și nu recunosc altul. Stropiți mușuroiul timp de câteva zile cu acid acetic sau acid citric și furnicile vor pleca. Însă după o astfel de prelucrare, împreună cu furnicile poate dispărea și toată vegetația.

Furnicile nu iubesc usturoiul. Treceți o căpățână prin răzătoare, adăugați 1l de apă, lăsați la infuzat pentru câteva ore și stropiți mușuroiul cu soluția obținută pe parcursul a 2-3 zile.

De asemenea, puteți săpa mușuroiul, adăugând cenușă sau ulei.

Dar ce e de făcut dacă furnciile au apărut în grădina cu flori sau în seră?

Încercați să presărați mușuroiul cu griș sau mei. Metoda se explică prin faptul că furnicile înghit boabele, iar când acestea se umflă în interiorul lor, insectele explodează.

Totuși, noi v-am pregătit o metodă naturală de combatere a insectelor de grădină și anume utilizarea diatomitului. Datorită compoziției sale, diatomitul fertilizează plantele cu substanțe minerale de origine naturală.

Tot ce trebuie să faceți este să presărați solul uscat cu pământ de diatomee, acolo unde au apărut furnicile.

Mecanismul de funcționare e simplu: proprietățile abrazive ale particulelor de diatomit, care au mărimi diferite și acționează asupra insectelor de diferite mărimi, deteriorează stratul de chitină al dăunătorilor și îl acoperă. Apoi începe să absorabă umiditatea din insecte, astfel deshidratându-le. Iată de ce pudra trebuie să fie uscată. Nici a doua zi, nici mai multe zile nu veți mai vedea vreo furnică prin seră sau grădină.

Dacă practicați mulcirea paturilor, atunci posibil că ați avut de afacere cu limacșii. Și în acest caz vă ajută diatomitul. Pesărați pudra în jurul tufelor sau, dacă e nevoie, pe toată suprafața patului.

Există o mulțime de insecticide, însă metoda pe bază de diatomit vă va câștiga încrederea datorită inofensivității și eficienței sale!

Spor la grădinărit!

NOU