Cum să curățați un covor eficient, ieftin și rapid în condiții casnice!

Un covor curat este important atât pentru aspectul camerei, cât și pentru sănătatea persoanelor care locuiesc în casa respectivă. Dacă v-ați întrebat cum puteți curăța covoarele, noi vă dăm răspunsul, prezentându-vă o metodă simplă și eficientă.

În prezent, se găsesc o varietate largă de covoare, pentru orice gust și orice buzunar. Fiecare din noi are acasă un covor preferat și e bine să știm cum să-l întreținem. Nu este suficient doar să-l aspirăm.

În ajutor vă vine bicarbonatul de sodiu, care îndepărtează petele de pe covoare, le curăță bine și le împrospătează. Îl puteți utiliza atât pentru covoare naturale, cât și pentru cele sintetice.

Dacă covorul dumneavoastră și-a pierdut culoarea inițială, are miros neplăcut, dacă aveți copii și animale de companie, atunci covoarele trebuie curățate neapărat.

Există 2 metode pentru curățarea covoarelor cu bicarbonat:

1.dacă covorul dumneavoastră nu este tare murdar și doriți doar să-l împrospătați, atunci îl presărați cu un strat subțire și uniform de bicarbonat, îl lăsați așa pentru 1-2 ore, apoi pur și simplu îl aspirați. Bicarbonatul abosarbe foarte bine toată murdăria și praful;

2.dacă covorul are pete, atunci e nevoie să-l presărați cu bicarbonat, apoi înmuiați o cârpă în apă caldă, o scurgeți și frecați bine covorul. Astfel bicarbonatul pătrunde în perii covorului și îmbibă praful și murdăria. Lăsați covorul pentru 30 de minute, apoi îl aspirați.

Rezultatul este garantat! Și cel mai important, bicarbonatul este hipoalergenic și nu vă poate dăuna nici dumneavoastră, nici copiilor, nici animalelor. O alternativă minunată soluțiilor chimice din comerț.

O altă metodă ar fi să curățați covorul iarna cu zăpadă. Puteți încerca să folosiți oțet sau săpun de rufe. Toate aceste metode sunt sigure și eficiente. Deci nu merită să irosiți banii pe soluții scumpe, când aveți la îndemână aceste produse .

Trebuie să menționăm câteva lucruri pe care covoarele noastre nu le agreează:

-nu așterneți covoarele pe podeaua udă;

-nu poziționați mobilă grea peste covoare. Dacă nu aveți altă ieșire, puneți între mobilă și covor o bucată de cauciuc sau o radieră, astfel perii nu se așează;

-nu țineți covorul în unul și același loc mult timp. Vă recomandăm să-i schimbați periodic poziția, o dată la 6 luni.

Ce senzație plăcută să faceți dimineața primii pași pe un covor curat și pufos, ca nou!

Mult spor!

NOU