Cum să creșteți culturi de tomate cu mai multe legume decât frunze!

1.Pentru această cultură, pământul din seră nu trebuie să fie prea bogat în nutrienți.

Să adăugați (chiar din toamnă) gunoi de grajd sau să le fertilizați cu balegă proaspătă de vită în perioada vegetativă.

2.Nu se recomdnă să udați roșiile în primele 2-3 săptămâni după plantare (în special în cazul plantării timpurii).

Apa, pe care o turnați în gropile pentru plantare, este suficientă pentru înrădăcinarea normală a plantelor. Iar această mică reținere doar stimulează acomodarea rădăcinilor cu solul. Ea ar trebui să acționeze toată prima jumătate a perioadei de vegetație până la formarea legumelor pe primul racem.

Totuși, nu trebuie să uscați pământul prea tare.

Acest lucru este periculos pentru orice soi de tomate. Culturile pot înceta să mai crească, iar florile – să se scuture.

Creșteți numărul irigărilor doar atunci când un număr mare de legumele încep să se matureze. Este foarte ușor să înțelegeți dacă solul are suficientă umiditate.

Luați pământ, de la adâncimea de 10-15 cm, și îl strîngeți în pumn. Dacă bulgărele nu se fărâmițează, atunci pământul este destul de umed, iar dacă se fărâmițează – trebuie udat.

Irigarea frecventă și cu cantități mici a culturilor de tomate duc la formarea rădăcinilor aeriene, ceea ce le face mai puțin rezistente la factorii externi.

3.Nu exagerați cu vertilizarea roșiilor cu azot la toate etapele vegetative. Aceasta doar ajută planta să dezvolte mai multe frunze și cam atât, legarea legumelor se amână pe mai târziu.

Dacă observați că roșiile încep să crească activ, organizați-le un mic stres.

Acesta duce la formarea racemelor cu inflorescențe și la maturarea legumelor.

Puteți face acest lucru prin reducerea irigărilor. La fel de bine ajută să îndepărtați 1-3 frunze mari inferioare.

4.Unul din tipurile de dezvoltare incorectă a culturilor de tomate este creșterea racemelor (când în vârful acestora, în momentul legării fructelor, apare un nou lăstar).

Suferă în special soiurile de roșii cu creștere nedeterminată cu flori reunite în raceme lungi. Acest racem trebuie copilit, păstrând pe el doar 5-7 legume.

De regulă, măsurile enumerate readuc tomatele ”la viață”.

5.Nu fertilizați culturile cu azot după plantare (doar în cazul când lipsa dea zot nu este evidentă).

Efectuați prima fertilizare sub rădăcină doar când cel de-al 5-6 racem începe să înflorească și faceți acest lucru doar cu potasiu.

Insuficiența de magneziu și microelemente o compensați prin stropirea frunzelor cu soluții ale acestor sunstanțe.

Spor la grădinărit!

NOU