Cum puteți să determinați „Arborele de jad” (Crassula) să înflorească? Aflați secretele îngrijirii lui!

DE CE ARBORELE DE JAD NU ÎNFLOREȘTE?

-Arborele de jad poate să înceapă să înflorească doar după ce împlinește vârsta de aproximativ 5 ani. Probabil planta nu a atins această vârstă și din această cauză nu înflorește.

-Arborele de jad înflorește mai abundent, atunci când ziua este scurtă. Probabil planta este expusă prea mult la razele solare și are nevoie de liniște.

-Planta face parte din familia suculentelor și nu necesită multă umiditate. Cel mai probabil substratul ei este prea hidratat. De aceea, sunteți nevoiți să admirați doar frunzele ei.

PLANTAREA ȘI TRANSPLANTAREA ARBORELUI DE JAD

Diametrul vasului, în care se plantează arborele de jad, trebuie să corespundă cu dimensiunea coroanei lui. Ghiveciul nu trebuie să fie neapărat înalt, deoarece sistemul radicular al acestei plante se extinde în lățime, nu în adâncime.

Ca să plantați arborele de jad, este destul de potrivit substratul pentru cactuși. Grădinarii meticuloși pot să cumpere un substrat special pentru suculente din magazinele horticole.

Crassula se dezvoltă excelent în substratul format din turbă, compost de frunze (pământ de frunze), pământ de brazdă (pământ de țelină) cu adăugarea nisipului grunjos și a cărbunelui de lemn. Este foarte important să asigurați drenajul bun al solului.

Puteți să folosiți un strat de keramzit în calitate de material de drenaj. Nu se recomandă utilizarea bucățelelor de ceramică în acest scop, deoarece ele pot leza rădăcinile plantei.

Cel mai frecvent planta este înmulțită prin butași sau lăstari, care sunt înrădăcinați îndată în substrat. Înainte de plantare este necesar să-i uscați pe parcursul a 1-2 ore.

Cea mai dificilă este înmulțirea arborelui de jad prin frunzulițe. În acest scop partea inferioară a frunzei este pusă în mușchi umed și se lasă într-un loc întunecos până la apariția rădăcinilor. Înflorirea arborelui de jad poate fi influențată de perioada de plantare.

Dacă a fost plantat în timpul primăverii, puteți să așteptați înflorirea lui abundentă peste aproximativ 5 ani. Dacă a fost sădit în mijlocul verii, florile pot să nu apară niciodată.

Arborele de jad crește destul de activ și, pe măsura creșterii lui, trebuie să-l transferați cu grijă într-un ghiveci mai mare.

În timpul acestei proceduri este important să nu lezați ghemul de substrat. Înainte de transplantare trebuie să îndepărtați rădăcinile putrezite și uscate, presărând secțiunile cu cenușă sau cărbune de lemn.

Dacă sistemul radicular a putrezit prea mult, după tundere planta trebuie lăsată în aer liber pentru câteva ore.

Dacă este necesar, rădăcinile se prelucrează cu soluții împotriva dăunătorilor. Pe măsura creșterii Crassulei, ghiveciul trebuie să devină tot mai greu, pentru ca planta să nu cadă.

Se recomandă ca arborele de jad să fie transplantat maxim o dată la 2 ani. Cel mai bine ar fi ca transplantarea să aibă loc în martie sau la sfârșitul lunii februarie. Acest aspect mărește probabilitatea înfloririi.

Spor la grădinărit!

NOU