Cum puteți să cultivați afinele în cantitate nelimitată în condiții casnice?

Doriți să cultivați afinele în condiții casnice? Atunci citiți articolul nostru, ca să aflați toate informațiile, de care aveți nevoie!

GĂSIȚI LOCUL POTRIVIT!

Ca să rodească, afinii au nevoie de mult soare. De aceea, alegeți un loc foarte însorit. Lumina va contribui și la fotosinteză, care, la rândul său, influențează creșterea plantei.

Dacă aveți posibilitatea, creați un pat suspendat, situat mai sus de nivelul solului, ca să asigurați drenajul ideal.

Dacă locuiți în apartament, nu trebuie să renunțați la ideea de cultivare a afinelor. Pur și simplu luați un ghiveci destul de mare, pentru ca rădăcinile să poată crește liber și asigurați o cantitate suficientă de soare pentru plantă (cea mai potrivită este partea sudică a locuinței).

Spațiul suficient. În natură acești arbuști cresc până la 1.8 m. De aceea, străduiți-vă să alocați spațiul respectiv pentru ei. Dacă veți decide să plantați mai multe tufe, distanța dintre ele trebuie să fie de minim 90 cm.

CUM SE PLANTEAZĂ AFINUL?

Cel mai bine ar fi să plantați afinul primăvara sau vara. Introduceți rădăcinile în groapa pregătită, străduindu-vă să nu le lezați și acoperiți-le cu sol până când acesta va cuprinde o parte din tulpină. Trebuie să-l udați puțin: doar atunci când solul se va usca.

Dacă solul este prea acid sau prea alcalin, corectați pH-ul. Valoarea optimă pentru această plantă este 5.

MULCIREA AFINULUI

Este important să luați în considerație această procedură, deoarece ea protejează planta de oscilațiile temperaturii. Răspândiți rumeguș de lemn, scoarță de conifere sau chiar iarbă cosită în jurul tulpinii principale a afinului. Creați 2-3 straturi de mulci, ca să asigurați menținerea umidității solului și să preveniți creșterea buruienilor.

Mulcirea trebuie realizată în fiecare an, fără să uitați să folosiți rumegușul arborilor coniferi în acest scop.

TUNDEREA AFINULUI

Când tufa devine bogată, trebuie să-i fortificați ramurile principale, care asigură nutriția întregii plante. De asemenea, tunderea este necesară pentru obținerea rodirii ideale: cu fructe mari și multe.

În primul rând, îndepărtați lăstarii crescuți pe ramurile principale și crengile laterale de pe tulpină. Scopul acestei proceduri este înlăturarea lăstarilor, care nu vor rodi, dar vor consuma nutrienții din ramura principală.

FERTILIZAREA SOLULUI

Ca să preveniți lezarea plantei, fertilizați solul cu îngrășăminte organice. Fructele trebuie să apară primăvara, îndată după dezvoltarea frunzelor și după procesul de tundere.

Cu ajutorul acestor sfaturi puteți să cultivați afinele în condiții casnice, bucurându-vă de toate avantajele acestor fructe exclusive!

Spor la grădinărit!

NOU