Cum luptați cu buruienile!

Odată cu plantele din grădină, cresc și buruienile, care consumă din substanțele nutritive și fură din timpul nostru prețios.

Există un sistem întreg pentru combaterea buruienilor.

1.Toamna târziu, când se sfârșesc toate lucrările în grădină, mulciți grădinile cu flori cu resturi vegetale mărunțite, adăugând compost maturat. Toate plantele deja sunt în faza de odihnă, astfel acest amestec organic nu este perceput ca îngrășământ cu azot. De asemenea, puteți folosi turbă pentru mulcire, însă, primăvara, aceasta nu fertilizează solul.

2.Odată ce buruienile au apărut, acestea trebuie îndepărtate. Iar ca să se vadă mai bine, cosiți toată vegetația din jurul paturilor.

Buruienile tinere le îndepărtați ușor cu o astfel de furcă:

Mai întâi, înlăturați buruienile cu semințe, până acestea nu s-au scuturat. Apoi le îndepărtați încet și pe toate celelate. Dar dacă vă opriți la această etapă, peste 1 săptămână va trebui să reîncepeți munca.

3.Imediat ce ați îndepărtat buruienile, fertilizați solul cu îngrășământ granulat pentru flori.

4.Apoi afânați solul, pentru ca acesta să se amestece cu îngrășământul adăugat. Puteți folosi o astfel de furcă cu coadă lungă:

5.Adăugați un nou strat de mulci, care va menține, după irigare, solul afânat.

6.Există cazuri, când după plivire, patul nu arată prea bine, în special dacă ați sădit plante noi, unele nu s-au înrădăcinat, iar altele încă nu au crescut suficient. Puteți umple spațiile goale cu plante anuale.

7.Există și buruiene care nu se supun regulilor de mai sus. Cum ar fi păpădiile sau ștevia, care cresc din nou dacă în pământ rămâne o parte de rădăcină. În astfel de cazuri, folosiți un aparat de îndepărtat rădăcini.

8.În cazul în care, aceste plante cresc într-o zonă puțin accesibilă, puteți utiliza acest fel de aparat spiralat cu vârf ascuțit. Îl înfigeți în pământ ca tirbușonul și scoateți planta nedorită.

9.Buruienile cu rădăcină târâtoare, care crește și mai mare dacă este deteriorată, trebuie îndepărtate cu furca, evitând lopata.

Rădăcinile scoase din pământ nu trebuie adăugate în compost, deoarece pot crește din nou. Mai bine adunați-le într-un vas, adăugați apă și lăsați-le la măcerat sub capac timp de 10 zile. Obțineți un îngrășământ minunat pentru plante. După ce utilizați infuzia, nu aruncați buruienile. Turnați din nou apă și până la sfârșit de sezon nu va rămâne nici urmă de rădăcini descompuse.

10.Buruienile mici nu trebuie plivite, doar le tăiați cu un astfel de instrument, și le lăsați pe pat. Aveți grijă ca scula să fie ascuțită.

11.O altă modalitate, care vă ajută să scăpați de buruiene, este să le îndepărtați pe cele existente și să acoperiți zona cu material gros și întunecat. Faceți acest lucru la început de vară și la finalul sezonului buruienile vor dispărea.

12.Puteți sădi, între flori, plante acoperitoare de sol, pe care buruienile nu le iubesc.

Faceți rost de toate aceste ajutoare și veți câștiga lupta cu buruienile.

Spor la grădinărit!

NOU