Cum faceți să înflorească orhideea!

Toți amatorii de orhidee întâmpină la un moment dat această problemă: masa vegetativă crește, planta se dezvoltă, dar nu înflorește și nu se înmulțește. Cauza principală este că în condiții de casă avem același regim de iluminare, de irigare și de temperatură. Celulele posedă un astfel de proces, care stimulează înflorirea. În habitatul natural, acest lucru este provocat de schimbul sezonului: vremea ploioasă este înlocuită cu seceta, se schimbă durata zilei și regimul termic.

Există câțiva pași simpli, care vă ajută să simulați toate aceste condiții. Este necesar să creați o situație de șoc, în care procesele celulare vor începe să funcționeze și orhideea va înflori.

1.Încetați să mai udați orhideea pe o perioadă de 5-6 săptămâni

Planta nu va avea de suferit, deoarece este foarte rezistentă la secetă. Rădăcinile aeriene au capacitatea de a absorbi umiditatea din aer.

2.Așezați orhideea într-o încăpere întunecoasă

E nevoie ca planta să petreacă un timp în întuneric sau într-un spațiu unde este foarte puțină lumină. De exemplu, debara sau subsol.

3.Reduceți temperatura cu 7-10°С

Găsiți o încăpere în care temperatura aerului este cu 7-10°С mai joasă și provocați-i orhideei situație de stres. Totuși, aveți grija ca temperatura să fie de cel puțin 15°С, aceasta fiind critică pentru plantă.

4.Întoarceți orhideea la locul precedent

După toate aceste măsuri întreprinse, orhideea nu va arăta bine deloc: frunzele vor fi absolut moi și fără turgescență, însă planta este vie și sănătoasă. E timpul să începeți acțiunile de reabilitare.

5.Schimbați substratul

Substratul vechi va fi uscat, dar sistemul radicular se simte destul de bine, necătând la cele 5-6 săptămâni de stres. Folosiți mușchi sau scoarță.

6.Irigare și fertilizare

Fertilizarea constă în utilizarea unui substrat bogat în nutrienți sau a unor îngrășăminte artificiale.

Ultimul pas, dar cel mai important, temperatura apei cu care veți uda orhideea trebuie să fie de 50°С. Înmuiați ghiveciul în apa plăcut calduță pentru puțin timp și întoarceți planta la locul ei permanent.

Urmați instrucțiunea pas cu pas și, peste aproximativ 1 lună, orhideea dumneavoastră va da plante tinere sau va înflori.

Mult spor!

NOU