Congelarea legumelor și verdețurilor pentru iarnă!

Pe lângă conservele pentru iarnă, nu uitați să congelați legume. Vara, legumele sunt ieftine și foarte aromate. E păcat să nu profitați de această perioadă și să nu vă faceți careva rezerve, iar noi venim cu câteva metode de congelare a legumelor și verdețurilor: roșii, ardei gras, dovlecei, vinete, morcov, sfeclă roșie și verdeață.

Roșii

1.Prima și cea mai simplă metodă, este să puneți roșiile întregi, spălate și uscate preventiv, în pungă. Eliminați aerul, o legați și o dați la congelator. Iarna, înmuiați roșiile congelate în apă clocotită, îndepărtați coaja, apoi le tăiați și le adăugați în sosuri, supe, ciorbe, tocană etc.

2.Treceți roșiile prin mașina de tocat carne, apoi turnați piureul în forme de silicon pentru brioșe, așezându-le pe un tocător, și le dați la congelator. Apoi scoateți brioșele din forme, le transferați în pungă și le dați la congelator. Iarna, le puteți folosi pentru tocană, felul întâi, sosuri etc.

3.Tăiați roșiile rondele, le așezați pe o farfurie și le dați la congelat. Le transferați apoi în pungă, eliminați aerul, legați punga și o dați din nou la congelator la păstrare. Folosiți roșiile pentru pizza, budincă, omletă etc.

Ardei gras

1.Tăiați ardeiul gras bucăți mici, le puneți în pungă, eliminați aerul și legați punga. Puneți punga cu ardei gras încă în una și dați ardeiul la congelator, apoi adăugați-l în sosuri, ciorbe, tocane etc.

2.Tăiați cotorul, îndepărtați semințele, apoi introduceți câte 3-4 ardei unul în celălalt, îi puneți în pungă, cel mai bine în 2 pungi, deoarece ardeiul gras este foarte aromat și trebuie închis mai ermetic. Congelați astfel, îi puteți folosi pentru ardei umpluți.

Dovlecei

Dacă dovleceii sunt fragezi, îi congelați împreună cu coajă și semințe. În cazul în care sunt deja maturi, atunci îndepărtați coaja tare și semințele.

Tăiați dovlecelul în jumătate pe lungime, scobiți miezul cu lingura, apoi fiecare jumătate o tăiați din nou pe lungime în jumătate, după care tăiați dovlecelul felii.

Puneți bucățile în pungă, eliminați aerul, legați punga și dați dovleceii la congelator. Folosiți-i pentru preparte din carne, tocană, felul întâi etc.

Vânătă

Tăiați vânăta în jumătate pe lungime, apoi jumătăți de rondele groase. Le transferați în pungă, eliminați aerul, legați ermetic și dați punga la congelator.

Morcov

Treceți morcovul prin răzătoarea mare, apoi congelați-l porționat. Îl puneți în pungi mici, în cantități care le folosiți pentru o singură porție. Eliminați aerul, legați pungile, repartizați morcovul, astfel încât punga să devină plată. Așezați toate pungile mici într-o pungă mare, eliminați aerul, legați punga și o dați la congelator.

Iarna este foarte comod, nu e nevoie să spălați și să curățați morcovul. Ați scos o porție și puteți începe să pregătiți mâncarea.

Sfeclă roșie

Treceți sfecla prin răzătoarea mare, de asemenea, o puneți porționat în pungi, cât folosiți pentru o ciorbă, o repartizați, eliminați aerul, legați pungile ermetic, le puneți într-o singură pungă și o dați la congelator.

Verdeață

Spălați bine verdeața, apoi o uscați, o tăiați și o puneți în pungi separate. Se păstrează foarte bine.

Vara legumele sunt cele mai gustoase și aromate. Congelați-le pentru a vă putea bucura și iarna de savoarea lor.

Mult spor!

NOU