Cincisprezece plante perene frumoase și nepretențioase pentru grădina dumneavoastră!

Dacă nu aveți ocazia să vizitați frecvent vila dumneavoastră, dacă sunteți la început de cale în ceea ce privește grădinăritul sau dacă grădina dumneavoastră nu este pentru plante capricioase, atunci această selecție e ceea de ce aveți nevoie.

Pentru ca grădina dumneavoastră să fie plină cu flori și, în același timp, să nu solicite multă atenție, trebuie să sădiți astfel de plante, care nu necesită îngrijiri speciale. Iată câteva dintre aceste culturi.

1.Anemone hupehensis sau Anemone japonica

Florile elegante ale anemonei se deschid la sfârșitul lunii august. Ele arată grozav pe patul de flori, dar sunt folosite și pentru realizarea buchetelor frumoase. Plantați anemone de diferite soiuri ca să obțineți o grădină multicoloră.

2.Astilbe

Această plantă nepretențioasă va înflori frumos și abundent chiar și în umbră. Însă, pentru aceasta, astilba trebuie bine irigată. Cultura înflorește în iunie și bucură ochiul cu flori lungi și viu colorate timp de 10 săptămâni.

3.Aster dumosus

Această plantă formează tufișuri sferice pufoase de până la 50 cm înălțime. În septembrie, când planta înflorește, fiecare tulpină se transformă într-un buchet. Dar chiar și fără flori, această minge atrăgătoare arată foarte frumos.

4.Helenium

Dacă alegeți corect soiurile de helenium, planta va înflori în grădina dumneavoastră din iunie până în octombrie. Pentru o înflorire abundentă și prelungită, acești “sori” viu colorați trebuie plantați într-un loc luminat și udați periodic.

5.Geranium magnificum

Îmbogățiți grădina cu culoarea albastră, care deseori lipsește. Geranium magnificum nu necesită o atenție deosebită. Crește până la 50 cm înălțime și poate înflori chiar și în semiumbră. Deși planta înflorește o perioadă scurtă (din mai până în iunie), toamna se face din nou văzută: frunzele capătă o nuanță roșiatică.

6.Nepeta

Această plantă este deosebit de populară în regiunile unde cultivarea lavandei este imposibilă. Nepeta este o plantă perenă deloc capricioasă, care înflorește deosebit de abundent și frumos în grădinile însorite. Dacă tăiați nepeta după prima înflorire, poate să mai înflorească o dată.

7.Mac oriental

Nici macul oriental nu vă aduce mari bătăi de cap. Această plantă cu flori destul de mari de culoare roșie-aprins va fi un accent deosebit al grădinii dumneavoastră de flori. Dacă plantați soiuri timpurii și târzii, puteți extinde perioada de înflorire a culturii din mai până în iulie.

8.Sedum

E greu de imaginat un pat de flori unde sedumul nu s-ar potrivi. Cultura înfrumusețează grădina pe parcursul întregeului sezon, necătând la faptul, că înflorește abia la sfârșitul lunii august. Sedum este foarte nepretențios, dar preferă locurile însorite și solurile nisipoase.

9.Mușețel

Mușețelul este varianta perfectă pentru decorarea patului de flori, pentru că înflorește o perioadă foarte lungă și, în același timp, nu necesită îngrijire specială. Tot de ce are nevoie această plantă este irigarea și fertilizarea. Mușețelul peren solicită mai puțină atenție decât cel anual. În plus, această plantă se păstrează foarte bine tăiată.

10.Rudbeckia

Rudbeckia – încă un ”soare” de grădină. Florile de un galben intens îmbogățesc patul de la sfârșitul verii până la mijloc de toamnă. Tot de ce trebuie să aveți grijă când plantați această cultură este să-i alegeți un loc cât mai luminos.

11.Achillea

Florile mici ale acestei plante nu ar fi atât de impresionante dacă nu ar fi fost adunate în coșulețe-inflorescențe. Plantați neapărat achillea în grădina dumneavoastră dacă nu reușiți să vizitați prea des vila. Planta înflorește din iunie până în septembrie – o perioadă surprinzător de lungă.

12.Brumărele

Brumărelele sunt și ele indispensabile pentru o grădină ”leneșă”. Sunt de mai multe culori, ba chiar există și soiuri ”cameleon”, care își schimbă nuanța în funcție de iluminare. În același timp, plantele sunt atât de lipsite de pretenții, încât pot fi comparate cu buruienile: se înrădăcinează bine și se dezvoltă rapid.

13.Hosta – Crinul de toamnă

Hosta înflorește în iulie, dar frumusețea acestei plante nu sunt florile, ci frunzele care o împodobesc din primăvară până în toamnă. Spre deosebire de multe plante din lista noastră, crinului de toamnă îi place semiumbra.

14.Salvie

Această plantă nu numai împodobește paturile cu flori de un roz-purpuriu intens, dar, de asemenea, emană un parfum fermecător. Salvia înflorește toată vara, ceea ce reprezintă un alt avantaj. Tufișurile nu sunt foarte înalte – 30-50 cm, dar acest lucru permite cultivarea salviei chiar și într-o grădină mică.

15.Ehinacea

Ehinacea – o plantă minunată nu doar pentru faptul că este nepretențioasă, dar și pentru că poate crește în același loc un timp îndelungat, bucurându-i pe cei din jur cu florile sale excepționale.

Patul cu flori simplu de îngrijit înfrumusețează grădina și vă economisește timpul, pe care îl puteți dedica odihnei sau lucrului în grădină.

Mult spor!

NOU