Castraveți Cornichon marinați (pentru iarnă)!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 700 ml:

-castraveți Cornichon — câți vor încăpea în borcan;

-2-3 căței de usturoi;

-un fir de pătrunjel;

-un fir de mărar de 8-10 cm (cu tot cu umbele);

-8-10 cm de frunză de hrean;

-1-2 foi de dafin;

-8-10 boabe de piper negru;

-4-5 boabe de ienibahar;

-2-3 fâșii de ardei gras.

Pentru 1 litru de marinadă:

-1 litru de apă;

-2 linguri cu vârf de sare;

-3 linguri de zahăr;

-80 ml de oțet 9%.

Noi am conservat 7 borcane de 700 ml și un borcan de 1 litru de castraveți marinați.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți borcanele și capacele. Spălați-le foarte bine cu bicarbonat de sodiu. Apoi turnați câte 50 ml de apă în fiecare borcan și încălziți-le timp de 10 minute în cuptorul cu microunde, după care vărsați apa din ele.

2.Acoperiți capacele cu apă și clocotiți-le pe parcursul a 5 minute.

3.Dacă aveți castraveți proaspeți, abia rupți din grădină, pur și simplu spălați-i. Dacă i-ați cumpărat de la piață, acoperiți-i cu apă rece și lăsați-i să se înmoaie pe parcursul a 2 ore, după care spălați-i foarte bine.

4.Tăiați frunzele de hrean și firele de mărar în bucăți mai mici, ca să încapă în borcane, fără să le îndoiți.

5.Curățați ardeiul gras de codiță, semințe și nervuri. Tăiați-l sub formă de fâșii lungi.

6.Puneți frunzele de hrean, firele de mărar și pătrunjel, foile de dafin, cățeii de usturoi (tăiați-i în 2-3 părți, dacă sunt mari), boabele de piper negru și ienibahar în borcanele sterilizate.

7.Așezați compact castraveții în borcane: primul rând — în poziție verticală, iar apoi după cum vor încăpea. Adăugați fâșiile de ardei gras, introducându-le pe margini.

8.Umpleți borcanele cu apă clocotită și acoperiți-le cu capacele pregătite. Lăsați castraveții să se opărească pe parcursul a 10 minute.

9.Apoi scurgeți apa din borcane într-o cratiță și aduceți-o până la punctul de fierbere. Între timp borcanele trebuie să fie acoperite cu capacele.

10.După ce apa va da în clocot, turnați-o înapoi în borcane și acoperiți-le cu capacele lor. Lăsați castraveții să se opărească pe parcursul a încă 10 minute.

11.Scurgeți apa din borcane și măsurați-i volumul. Dacă este necesar, completați-o cu încă puțină apă, ca să fie mai ușor să calculați cantitățile celorlalte ingrediente ale marinadei. Noi am scurs 2.4 litri de lichid din borcane și l-am completat cu 100 ml de apă.

12.Adăugați sarea, zahărul și oțetul în apa scursă din borcane. Amestecați. Fierbeți marinada obținută pe parcursul unui minut din momentul clocotirii.

13.Lăsați marinada pe focul minim, ca să nu se răcească și turnați-o în borcanele cu castraveți, umplându-le complet. Acoperiți-le îndată cu capacele, închizându-le ermetic.

14.Întoarceți conservele cu capacele în jos și lăsați-le să se răcească.

15.Castraveții marinați vor fi gata peste aproximativ 2 luni.

Aceste conserve nu trebuie învelite cu o pătură călduroasă în timpul răcirii, deoarece conținutul lor a fost opărit de 2 ori. Dacă doriți, puteți să opăriți castraveții o singură dată, dar în asemenea caz conservele trebuie învelite până se vor răci complet.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

NOU