Cărări din piatră care trec cu brio peste toate furtunile verii. Încă un aport în grădina visurilor!

Astăzi vă povestim cum se fac cărările din piatră rapid și cu puține cheltuieli, chiar din materialele care le aveți le îndemână.

Nu există casă de vară fără cărări. Pe lângă faptul că aceste poteci oferă ogrăzii un aspect îngrijit și plăcut, ele fac posibile primblările pe teritoriu chiar și pe cea mai proastă vreme.

Conștientizând necesitatea cărărilor în grădină, multe persoane încep să caute specialiști experimentați, care vor lua această sarcină asupra lor. Însă proprietarii nici nu știu că pot rezolva această problemă singuri în doar câteva ore.

Cum faceți o cărare din piatră

Pentru aceasta aveți nevoie de material geotextil, cherestele, nisip, piatră și pietriș. Nu uitați să faceți rost și de o lopată, o greblă și un furtun.

1.Curățați din timp teritoriul de gunoi, buruiene și insecte.

2.Din cherestele, formați marginile cărării. Interiorul construcției îl așterneți cu material geotextil.

3.Deasupra, presărați un strat de nisip, îl nivelați foarte bine, ca să aibă aceeași grosime. Faceți acest lucru cu grebla.

4.Acum este nevoie să umeziți nisipul. Stropiți-l puțin cu apă din furtun.

5.Apoi nisipul trebuie presat, pentru ca stratul să fie mai dens. Ajutați-vă de lopată sau oricare instrument potrivit.

6.Așadar, baza pentru cărarea din grădină este gata. Așezați pietrele peste stratul de nisip, presând, pentru ca o parte să se afle în nisip.

7.Vă rămâne doar să umpleți rosturile cu pietriș  sau bucăți mici de granit. Cărarea este gata, puteți chema soția și să vă lăudați!

Aceste cărări din piatră se fac foarte simplu, dar arată impresionant. Prin ele trece bine umezeala, cu toate acestea își păstrează forma o perioadă îndelungată. În plus, această metodă de creare a potecilor nu necesită beton turnat sau materiale scumpe. Totul se face rapid și econom.

Spor la grădinărit!

NOU