Bujorii după înflorire – cum îi pregătiți pentru noul sezon!

După ce admirăm o vreme îndelungată înflorirea luxuriantă a bujurilor, vine timpul să pregătim corect aceste plante pentru următoarea perioadă de înflorire.

1.Pentru ca planta să nu consume puterile pentru formarea semințelor, deoarece bujorul are nevoie de forță pentru formarea bobocilor pentru anul viitor, trebuie neapărat să tăiați toate florile. Faceți acest lucru atunci când primele petale încep să cadă. Să nu vă pară rău, petalele se vor scutura peste tufă și vor începe să putrezească.

2.Tăiați nu doar floarea, dar și o mică parte a tulpinii, pentru ca bețele goale să nu strice aspectul tufei, deoarece o tufă frumos îngrijită chiar și fără flori poate decora patul cu flori.

3.Dacă ramurile laterale ale tufei sunt prea împrăștiate, le puteți aduna și lega, însă nu strâns, astfel încât frunzele din mijloc să poată respira.

4.După care, planta trebuie fertilizată și, cu cât este mai matură, cu atât mai multe îngrășăminte sunt necesare, în caz contrar, în anul ce vine nu va mai înflori luxuriant cu flori mari. După înflorire, bujorii au nevoie de îngrășământ complex, nu de exces de azot (gunoi de grajd). Deoarece rădăcinile plantelor mature se află la adâncime, nu este suficient doar să presărați îngrășămintele organice sau minerale pe suprafața solului. Cel mai bine este să luați o tijă de fier, să faceți găuri în jurul tufei (foarte atent, ca să nu deteriorați rădăcinile) și să turnați în ele îngrășământul dizolvat în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

5.La final, mulciți fiecare tufă.

6.Toamna, tăiați toți lăstarii la nivelul pământului și îi mușuroiți ușor, pentru ca mugurii să nu înghețe în caz de vreme geroasă.

Urmați acești pași simpli pentru a vă putea bucura de florile minunate de bujori!

Spor la grădinărit!

NOU