Plantarea trandafirilor din ghiveci în grădină!

Este un obicei deja să dăruim buchete cu ocazii speciale, și nu numai, însă aceste flori mor încet și asta nu are cum să nu întristeze.

Ultima perioadă, a apărut tendința florilor în ghiveci și cei mai populari sunt trandafirii. Ce puteți face cu aceste cadouri după ce plantele înfloresc?

Să le plantați în grădină, unde trandafirii pitici cresc foarte bine. Cu toate acestea, nu toate soiurile iernează.

Iată un trandafir, care a trăit timp de 2,5 luni într-un apartament. Nu arată prea bine și nu e de mirare: ghiveciul este mic și nu-i permite plantei să se dezvolte în continuare, iar solul nu este unul nutritiv. Această plantă nu are cum să mai înflorească o dată, deci trebuie plantată în grădină.

1.Înmuiați rădăcinile timp de 2-3 ore în soluție de stimulator natural de creștere a rădăcinilor. Astfel veți scoate foarte ușor sistemul radicular din ghiveci, fără să-l deteriorați. În plus, rădăcina se va restabili mai repede și va începe să-și îndeplinească funcțiile după transplantare.

2.Pregătiți solul nutritiv cu dolomită măcinată, cenușă, humus, perlit sau vermiculită.

3.Analizați bine sistemul radicular și asigurați-vă că nu sunt rădăcini putrezite.

4.Dacă buchetul din ghiveci este format din mai multe plante, separați tufele.

5.Îndepărtați toate ramurile uscate.

6.Puneți fiecare trandafir în gropi separate, cu rădăcinile în jos, umpleți gropile cu pământ, puțin mai sus de nivelul anterior.

7.Udați trandafirii cu soluția rămasă de stimulator de creștere a rădăcinilor, însă faceți acest lucru foarte atent, astfel încât apa să nu ajungă pe frunze. Dacă irigarea are loc dimineața sau ziua, atunci soarele poate provoca arsuri ale frunzelor cu picături de apă. Udați plantele în câteva etape, astfel apa se va îmbiba bine și va uda solul la o adâncime mai mare.

8.Nu uitați să mulciți trandafirii, pentru ca suprafața solului să nu se usuce și umiditatea de la rădăcini să se mențină cât mai mult timp.

9.Peste câteva zile, puteți stropi plantele cu biostimulator. Efectuați procedura seara, ca să evitați arsurile solare.

Foarte curând, trandafirii vor înflori și vor continua să înflorească până la sfârșitul sezonului. Nu vă rămâne decât să-i udați și să-i fertilizați, pentru o înflorire mai abundentă.

Toamna, câțiva trandafiri îi puteți transplanta din nou în ghiveci și transfera în cameră. Îngrijiți-i ca plante de interior. Iar cei rămași în grădină îi acoperiți și astfel veți afla, fără nici un risc, dacă trandafirii dumneavoastră sunt soiuri rezistente la îngheț.

Spor la grădinărit!

NOU