7 greșeli agasante din designul bucătăriei și sfaturile, care vă vor ajuta să le evitați!

Începând renovarea bucătăriei, trebuie să luați în considerație toate detaliile: de la paleta de culori și până la prize. Doar este mai bine să cheltuiți mai mult timp, ca să amenajați totul cum trebuie, decât ulterior să vă ciocniți permanent cu tot felul de situații inconfortabile.

În acest articol vă vom descrie 7 greșeli enervante din designul bucătăriei și sfaturile, care vă vor ajuta să le evitați!

1. INIMA CASEI

Bucătăria — cea mai iubită și cea mai importantă odaie din casă.

Pe bună dreptate, bucătăria poate fi numită inima casei. În această încăpere noi gătim mâncarea pentru sine și pentru familie, luăm masa și ne întâlnim cu cei dragi la o ceașcă de cafea. Pentru ca timpul petrecut în bucătărie să fie maxim de confortabil, trebuie să aveți grijă de designul ei.

Amenajând bucătăria, este important să luați în considerație mai multe lucruri: în primul rând, bucătăria trebuie să fie confortabilă din punctul de vedere a deplasării prin ea, a utilizării dulapurilor și a localizării zonelor funcționale.

În al doilea rând, această odaie trebuie să fie simultan practică și frumoasă, adică designul ei interesant trebuie să corespundă cu scopul încăperii, să fie discret și să permită realizarea simplă a curățeniei.

2. CULOAREA BUCĂTĂRIEI

Alegeți culoarea optimă.

Începând renovarea bucătăriei, este foarte important să alegeți corect culoarea, îndeosebi a zonei de lucru. Pereții, care se află lângă aragaz și chiuvetă, sunt practic cei mai murdari din întreaga casă. Anume luând în considerație aspectul practic, trebuie să optați pentru culorile potrivite pentru bucătărie.

Echipa noastră vă recomandă să renunțați îndată la negrul aflat la modă. Credeți-ne, el arată splendid doar în primele săptămâni, iar apoi apare praful pe suprafețe și rafturi, care este mult mai vizibil pe fond închis decât pe unul deschis. Pe lângă aceasta, apa lasă pete albe și urme pe suprafețele negre și lucioase, pe care veți fi nevoiți să le frecați. Nici culoarea albă nu este cea mai potrivită pentru bucătărie. Pe ea vor fi vizibile toate petele întunecate și grăsimea.

Soluția optimă pentru podeaua din bucătărie poate fi reprezentată de gresia, laminatul sau linoleumul de culoarea antracitului. Mobila de bucătărie poate să fie gri, galbenă sau să aibă altă culoare neutră. Ar fi bine să decorați zona de lucru cu faianță cu modele evidente: astfel petele de grăsime, stropii de apă și depunerile calcaroase vor fi mai puțin vizibile.

3. DEFICITUL DE ILUMINARE

Aparent, de ce ați avea nevoie de multă lumină în bucătărie? Doar nu veți citi sau lucra cu elemente mărunte aici. Aceasta este părerea multor oameni, care săvârșesc o greșeală majoră: se limitează doar la iluminarea de pe tavan.

Chiar dacă becurile de pe lustră sunt puternice, din cauza numărului mare de dulapuri suspendate, în zona de lucru se simte tare deficitul de lumină și acest lucru este obositor și deprimant.

Problema poate fi rezolvată foarte ușor: trebuie să dotați dulăpioarele cu iluminare bună. Din fericire, în prezent există o sumedenie de variante. De asemenea, ar fi bine să realizați o iluminare cu mai multe nivele pe tavan: ca exemplu, să combinați becurile încorporate cu o lustră lungă.

4. DEFICITUL DE PRIZE

Puține prize sau localizarea lor incorectă.

Renovarea bucătăriei este o sarcină foarte responsabilă, care necesită o planificare minuțioasă. Dacă în alte odăi este destul de simplu de modificat poziția componentelor lor, în bucătărie acest lucru este practic ireal din cauza poziției statice a mobilei și instalațiilor. De aceea, este foarte important să vă gândiți de la început la cantitatea și poziția dispozitivelor electronice, ca să nu dați greș cu prizele.

După părerea specialiștilor, în bucătărie trebuie să fie minim 8 prize. Cel mai bine ar fi să plasați dispozitivele electronice la nivelul brâului, iar prizele, corespunzător, mai jos sau pe lateral. De asemenea, este important să luați în considerație distanța de la chiuvetă până la aragaz. Vă recomandăm să planificați totul, astfel încât prizele și șnururile, care se întind spre ele, să fie ascunse, dar ușor accesibile.

5. MOBILA DE BUCĂTĂRIE

Mobila de bucătărie montată până la tavan.

Din oarecare motive mulți oameni ignoră spațiul de sub tavanul bucătăriei, alegând mobilă, care nu se atinge de el. Drept rezultat, ei obțin 20-30 cm de spațiu inutil, în care se adună praf, murdărie și grăsime. După părerea noastră, dulapurile monolitice, care ajung până la tavan, sunt mult mai practice. Pe rafturile superioare pot fi păstrate lucrurile utilizate mai rar, iar absența crăpăturilor și spațiilor goale nu permite adunarea murdăriei.

6. PODEAUA ÎNCĂLZITĂ

Podeaua caldă din bucătărie.

Dorind să economisească, mulți oameni încearcă să monteze singuri podeaua încălzită și săvârșesc o serie de greșeli. Una dintre ele se rezumă la plasarea elementelor termice sub mobila de bucătărie, aragaz și frigider.

Acest lucru nu este numai irațional, ci și poate cauza deteriorarea precoce a dispozitivelor electronice. Încercați să comandați mobila de bucătărie până la montarea panourilor termice, ca să calculați cu exactitate dimensiunea și locul ei.

Același lucru este valabil și pentru amplasarea frigiderului, mașinii de spălat vasele și aragazului.

7. COMBINAREA GRESIEI ȘI LAMINATULUI

Podeaua combinată din gresie și laminat.

Ideea neobișnuită de combinare a gresiei și laminatului a cucerit inimile multor oameni. Această asociere arată într-adevăr foarte frumos, original și pare chiar și practică, dar doar pe imagini.

În realitate, la locurile de fuziune a materialelor se formează crăpături mici, în care, drept consecință, se adună o cantitate mare de murdărie și umezeală. Realizarea unei curățenii calitative în aceste locuri este practic imposibilă.

Până la urmă, în locul unui detaliu aspectuos, podeaua se va transforma într-o zonă problematică din bucătărie.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

NOU