6 lucruri, pe care ar trebui să le cunoașteți, dacă doriți să cultivați minunatele violete africane!

În timp ce majoritatea plantelor de cameră sunt cultivate pentru frunzele lor minunate și pentru proprietatea lor de a filtra și purifica aerul din casă, violetele sunt celebre pentru florile lor extraordinare, care pot avea nuanțe de mov, roz, roșu și alb.

Deși par delicate, ele se cultivă destul de ușor, dacă sunt respectate regulile de bază pentru îngrijirea lor.

1. PLANTAREA ÎN GHIVECIUL CU SOL
Violetele africane au nevoie de lumină și un substrat afânat, care să permită circulația optimă a aerului la nivelul sistemului radicular.

Cel mai bine ar fi să cumpărați substratul pentru plantare sau să-l pregătiți de sine stătător.

Unii specialiști recomandă adăugarea mușchiului de turbă și a vermiculitului sau perlitului în sol, pentru a-l face încă mai ușor.

3. MENȚINEȚI UMIDITATEA SUBSTRATULUI.
Violetele africane trebuie udate cum numai suprafața solului se simte uscată la palpare.

Folosiți doar apă la temperatura camerei sau puțin mai caldă, când le irigați, având grijă ca apa să nu atingă frunzele. Apa, care este mai rece decât frunzele, va cauza pătarea lor. Nu este potrivită orice apă, după cum oamenii tind să creadă.

Violetele preferă condițiile umede. Dacă locuiți într-o zonă cu climat uscat, grupați plantele, ca să creați un micro-mediu, care menține umiditatea sau așezați ghivecele pe o tăviță cu pietricele, pe care să le păstrați umede.

4. FERTILIZAȚI-LE FRECVENT.
Ca să asigurați înflorirea continuă a violetelor, este important să le „hrăniți” bine. Un fertilizator cu conținut redus de azot și concentrație mare de fosfor va stimula producția de flori, limitând creșterea vegetativă.

Există numeroase produse speciale pentru violete pe piață, dar nu este obligatoriu să le cumpărați, dacă nu sunt disponibile în localitatea dumneavoastră. Un îngrășământ echilibrat și calitativ este, de asemenea, potrivit.

Se recomandă să fertilizați puțin plantele de fiecare dată, când le udați, ca să le furnizați nutrienți în mod continuu.

5. ÎNDEPĂRTAȚI FLORILE USCATE.
Violetele africane vor înflori constant, pe tot parcursul anului, dacă vor fi îngrijite cum se cuvine.

Unul dintre cele mai importante trucuri este să îndepărtați florile trecute.

Această manevră va stimula planta să producă boboci noi în loc să încerce să-și îndrepte resursele spre țesuturile moarte.

6. TRANSPLANTAȚI PERIODIC VIOLETELE.
O dată cu trecerea timpului nutrienții din sol vor fi deficitari, deoarece rădăcinile plantelor îi vor absorbi și utiliza.

Împrospătați substratul, transplantând violetele africane 1-2 ori pe an.

Nu este necesară schimbarea frecventă a ghiveciului, al cărui diametru nu trebuie să depășească 10-12 cm.

Spor la grădinărit!

NOU