15 cele mai frumoase locuri din Europa, pe care trebuie să le vizitați cel puțin o dată în viață!

Lacurile Plitvice, Croația

Orășelul, situat în munții, este cunoscut pentru zăcămintele de sare, exploatate deja de 3000 de ani. Este renumit printre turiști pentru peisajele sale excepționale.

Există o mulțime de locuri frumoase în lume, astfel oamenii au ocazia să descopere, de-a lungul vieții, ceva nou. O modalitate minunată de a ieși din rutină este să călătoriți. Special pentru cei care intenționează să meargă în căutare de senzații noi, am adunat 15 cele mai frumoase locuri din Europa care trebuie văzute cel puțin o dată în viață.

1.Fiordurile Norvegiei

Nu există în lume loc mai potrivit pentru meditație decât coasta norvegiană. Stânci care se înalță direct din apă, munți verzi cu vegetație densă, vârfuri înzăpezite – acest loc merită văzut cel puțin o dată.

2.Chamonix, Franța

Orășelul, în care s-au desfășurat primele jocuri Olimpice, este situat la umbra celui mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc.

3.Hallstatt, Austria

Unul dintre cele mai vechi parcuri naționale din sud-estul Europei este cunoscut pentru frumoasele lacuri, care se succed în cascadă.

5.Meteora, Grecia

În nordul Greciei se află unul dintre cele mai mari complexe de mănăstiri situate pe vârfurile stancilor. Numele “Meteora” se traduce literalmente ca “suspendat în aer”.

6.Lacul Annecy, Franța

Annecy se consideră lacul cu cea mai pură apă din Europa, astfel această zonă va atrage amatorii turismului și ai sporturilor nautice.

7.Drumul giganților, Irlanda de Nord

Drumul giganților este format din 40.000 de coloane interconectate din bazalt și andezit, rezultatul unei erupții vulcanice antice. Acest loc a fost numit una dintre minunile naturale ale Marii Britanii.

8.Cappadocia, Turcia

Regiunea, populară printre turiști, este renumită pentru formațiunile sale deosebite, cunoscute sub numele de “hornurile zânelor”.

9.Castelul Neuschwanstein, Germania

Acest loc l-a inspirat pe Disney la crearea castelului magic din parcul de distracții. Neuschwanstein este una dintre cele mai populare destinații turistice din Bavaria.

10.Santorini, Grecia

Insula grecească, situată la sud-est de continent, cu mii de ani în urmă, a fost practic distrusă de una dintre cele mai mari erupții vulcanice din istoria omenirii. Astăzi, Santorini este cunoscută pentru atmosfera sa mediteraneană confortabilă și un anturaj perfect pentru relaxare.

11.Cheile Verdonului, Franța

Cheile Verdonului, cu o adâncime de 700 m, sunt adesea considerate unul dintre cele mai frumoase canioane fluviale din Europa.

12.Cascada Seljalandsfoss, Islanda

Imaginile acestei cascade impresionante din Islanda se regăsește într-o mulțime de calendare.

13.Lacul Geneva, Elveția/Franța

Unul dintre cele mai mari lacuri din Europa, Lacul Geneva, este înconjurat de vârfuri înzăpezite, castele și podgorii.

14.Praga, Cehia

Acest oraș este renumit pentru frumoasele sale străzi șerpuite și arhitectura gotică. Praga este cunoscută drept “orașul celor 1000 de turle”.

15.Valea Lauterbrunnen, Elveția

Este greu de găsit un loc mai frumos decât valea elvețiană Lauterbrunnen. Cascadele, vârfurile înzăpezite, peisajul liniștit, turnurile bisericilor – toate pot fi admirate ore întregi.

Totuși, dacă nu reușiți încă să planificați o vacanță, puteți vedea peisaje de poveste chiar după geam. Trebuie doar să observați frumusețea ce vă înconjoară!

NOU