10 sfaturi de aur pentru alegerea corectă a locului de montare a aparatului de aer condiționat!

Nu ascultați instalatorul. El va dori să instaleze aparatul de aer condiționat chiar lângă peretele exterior, ca să-și ușureze munca. Mulți oameni instalează aparatele de aer condiționat chiar deasupra geamurilor, unde ele, de principiu, sunt aproape inutile, deoarece direcționează fluxul de aer rece sau cald spre centrul încăperii — spațiul, în care este aproape întotdeauna de prisos. Și nu vă gândiți la faptul că ulterior el se va „răspândi” prin cameră.

Fluxul de aer condiționat trebuie să fie îndreptat spre zona, în care stați cel mai frecvent — spre canapea sau pat, drept și direct, să „bată” la nivelul genunchilor sau gambelor.

Dacă aparatul de aer condiționat va fi montat departe de peretele exterior, instalatorul vă va arăta masca (cutia), în care vor fi ascunse toate elementele de legătură dintre pereții intern și extern.

De obicei, instalatorii din provincie nu au măști decorative destul de aspectuoase, însă acestea există. Întrebați-i în prealabil despre variantele disponibile de măști.

Dacă nu puteți să montați aparatul de aer condiționat vis-a-vis de pat sau canapea, instalați-l astfel încât să sufle aproximativ spre picioarele dumneavoastră — spre partea inferioară a patului (calculând de la cap) sau înaintea canapelei. Nu trebuie să îndreptați fluxul de aer spre cap sau spate!!!

Alegeți culoarea aparatului de aer condiționat după design-ul încăperii — există aparate negre, gri, roșii, pastelate, albe și variantele alb-gri, precum și cele multicolore. Puteți să instalați aparate diferite în fiecare cameră.

Unitatea externă a aparatului de aer condiționat poate fi montată nu numai pe peretele extern, ci și pe balcon, verandă, holul general sau acoperiș. Rețineți acest lucru!

Multe persoane iubesc să atârne aparatele de aer condiționat deasupra ușilor, dar acest lucru nu este întotdeauna într-atât de aspectuos precum pare la prima vedere. De obicei, aerul ajunge să fie îndreptat spre locul, în care omul doar vine, dar nu stă.

Aparatele de aer condiționat nu sunt necesare pe holuri, garderobe, băi sau verande. Cel mai puternic dispozitiv trebuie instalat în sufragerie, unul mediu — în dormitor și unul puternic — în bucătărie. Dacă bucătăria și sufrageria sunt unite (open space), instalați acolo un aparat super puternic.

Nu are sens să instalați aparatele de aer condiționat vis-a-vis de zonele de tranziție. Ele trebuie să îndrepte fluxul de aer chiar spre locurile, unde stau oamenii, dar nu spre cap sau spate, ci la nivelul genunchilor sau gambelor. Altfel aparatul de aer condiționat nu vă va răcori pe dumneavoastră, ci doar încăperea, a cărei suprafață oricum va fi prea mare pentru a fi răcită în totalitate.

Mascarea aparatului de aer condiționat într-o oarecare cutie este inadmisibilă, deoarece el trebuie să fie deschis, ca să poate funcționa. De aceea, alegeți deodată un dispozitiv aspectuos, adaptat designului încăperii (ca nuanță) sau pur și simplu unul alb. Credeți-ne că peste o lună veți uita de prezența lui în încăpere.

Cumpărați aparatele de aer condiționat produse de mărci scumpe și verificate. Astfel veți dispune de susținere tehnologică, service de reparații, garanție și, în general, o perioadă îndelungă de funcționare adecvată a dispozitivelor respective.

Spor la treabă!

NOU